Journalistprisnominerad för Valpejl.se

[[Helena Bengtsson]], som Makthavare.se uppmärksammat tidigare, är tillsammans med SVT-kollegorna [[Kristofer Sjöholm]] och [[Victoria Gaunitz]] nominerade till Stora Journalistpriset i kategorin ”Årets förnyare” för sajten Valpejl.se.

I samma kategori är [[Lena Sundström]], TV4, nominerad för dokumentären ”Dom kallar oss rasister”, liksom [[Alexandra Hernadi]], [[Kristian Lindquist]] och [[Tobias Olsson]] på SvD för konceptet ”Realtidsgräv”.

I kategorin ”Årets berättare” nomineras [[Maud Nycander]], SVT, för dokumentären ”Sluten avdelning”; [[Thella Johnson]], Sveriges Radio, för dokumentären ”Sunday Bloody Sunday”, samt [[Michael Winiarski]], DN, för sin rapportering från jordbävningsdrabbade Haiti.

Nominerade i kategorin ”Årets avslöjande” är [[Hasse Johansson]] och [[Nicke Nordmark]], SVT Uppdrag Granskning, för reportagen om Bjästa-fallet; [[Bo-Göran Bodin]] och [[Daniel Velasco]], SR Ekot, för en serie reportage om polisvåld, samt [[Nils Hansson]] och [[Janne Josefsson]], SVT Uppdrag Granskning, för avslöjandet om muthärvan i Göteborg.

Missa inte Makthavare.se:s eget verktyg för att granska riksdagskandidater, som bygger på Valpejl. Testa själv på http://makthavare.se/valpejl.

Kommentera