Verkligheten överträffar dikten

Makthavare.se har tillsammans med sajten Onyanserat recenserat årets valfilmer. Det sammantagna intrycket är väl att partierna många gånger underskattat sina väljare och inte vågat ta ut svängarna ordentligt. I vissa fall har man å andra sidan varit otydliga.

Bäst betyg fick feministiskt initiativ (12 poäng av 15 möjliga) och centerpartiet (11,5). I botten hamnade socialdemokraterna (1 poäng) och miljöpartiet (2).

Övriga recensioner går att läsa här:

moderaterna (9)
kristdemokraterna (7)
vänsterpartiet (4)
piratpartiet (3,5)
folkpartiet (2,5)

Som referensmall i recensionerna har vi som bekant använt de legendariska filmmakarna Jerry Bruckheimer och [[Roy Andersson]], och gissat oss till vad de skulle tycka om årets valfilmer. Döm nu om vår häpnad när vi noterar att tidningen Kommunalarbetaren har tillfrågat Roy själv!

När tidningen ber honom titta igenom årets filmer blir dock domen hård:

- Det är generellt för låg nivå, säger Roy Andersson till KA. Det är för jävla slarviga produktioner. Jag vet inte om de har för ont om pengar eller om de har anlitat fel folk, men låg nivå är det. Jag vet att jag hade kunnat göra dem väldigt mycket bättre.

Han ger för övrigt vänsterpartiet högsta betyg (en 5:a) och den rödgröna filmen (som Makthavare.se och Onyanserat inte recenserat) en 4:a. Lägst betyg får SSU:s film (som vi inte heller recenserat).

Kommentera