Fler som tycker till

Makthavare.se låter ledande partitjänstemän göra vårt partitest för att få en bild av dess tillförlitlighet – och om några överraskande sympatier dyker upp.

[[Henrik Ehrenberg]], stabschef hos [[Göran Hägglund]]
Henrik Ehrenbergs resultat

Du blev 85% kristdemokrat, hur känns det?

- Man kanske ska bli förvånad över att partiets stabschef inte får 100% i ett partitest… Det känns bra att man inte är totalt indoktrinerad, och att det fortsatt finns potential för kristdemokraternas politiska utveckling. Eller om det kanske är min utvecklingspotential som avslöjas…

- Testet kändes seriöst och direkt på. Till skillnad från många andra test var den nästan befriad från värdeladdade frågeställningar som styr den som gör testet.

[[Niki Westerberg]], redaktör för webb och sociala medier på folkpartiet
Niki Westerbergs resultat

Du blev 85% folkpartist, hur känns det?

- Jag har varit folkpartist sedan barnsben. Det har alltid varit mycket politiska diskussioner hemma hos oss och med en envis man, som har andra partisympatier, blir diskussionerna hemma ofta väldigt kul! Att siffran för Sverigedemokraterna är så hög måste vara fel. Jag tar starkt avstånd från deras intoleranta politik!

[[Kristoffer Talltorp]], pressekreterare till [[Maria Wetterstrand]]:
Kristoffers Talltorps resultat

Du blev 83% miljöpartist, hur känns det?

- Det känns bra att jag har 17 procents kritiskt tänkande gentemot mitt parti, jag hade varit orolig om det hade varit högre… Om jag tolkar det i min egen favör så får det bli att jag är en genusmedveten miljöpartist med liberala grundåsikter eftersom siffran på folkpartiet blev så låg.

Kommentera