Kandidater på film

Många som kandiderar till politiska uppdrag i årets val har satsat på egna videoklipp där de presenterar sig och berättar varför de tycker att man ska rösta just på dem. Vissa är… originellare än andra, och Makthavare.se vill gärna ge fler chansen att ta del av dessa pärlor.

[[Mattias Lönnqvist]] är liberal fritidspolitiker i Sundbyberg och uppger att han bland sina fritidsintressen, förutom politik, även uppskattar foto och snorkling. Lönnqvist spelade in ett filmklipp inför folkpartiets provval till riksdagslistan för Stockholms län, och filmen – i vilken han ses guida tittaren runt i sin lägenhet – använder han nu i sin personvalskampanj:

[[Liza-Maria Norlin]] är riksdagsledamot och etta på kristdemokraternas riksdagslista i Västernorrlands län. I sin personvalsfilm använder hon en iPhone för att ge ”Sundsvall en stark röst i riksdagen”:

En annan kristdemokratisk riksdagskandidat, denne från Västerbotten, är [[Anders Sellström]]. I hans personvalsfilm är temat politiska pekpinnar och hur irriterande dessa kan vara:

Vi tar tacksamt emot fler tips på personvalsfilmer som sticker ut! Mejla till jonas@makthavare.se.

Fler politiska filmklipp går att se på Makthavare.se:s videoavdelning samt på Clipsource.

Kommentera