Politikens spökskrivare

Sajten Dagens Opinion uppger att de allianspolitiker som under valrörelsen utkommit med böcker anlitat så kallade spökskrivare, medan den rödgröna oppositionens företrädare säger att de har skrivit sina böcker själva.

[[Fredrik Reinfeldt|Fredrik Reinfeldts]] spökskrivare heter [[Moa Berglöf]] och är politisk sakkunnig/talskrivare hos statsministern. [[Maud Olofsson]] sägs ha fått hjälp av statssekreterare [[Anna-Karin Hatt]] (tidigare [[Anna-Karin Alterå|Alterå]]) och hennes make frilansskribenten [[Greger Hatt]] – tidigare nära medarbetare till den socialdemokratiska partiledningen (1992–1996). [[Nyamko Sabuni|Nyamko Sabunis]] uppges ha skrivits av hennes politiska stab, det vill säga av pressekreteraren [[Yoav Bartal]] samt de politiskt sakkunniga [[Catharina Bildt]] och [[Karin Karlsbro]].

Till Dagens Opinion säger [[Mona Sahlin|Mona Sahlins]] presschef [[Anna Helsén]] att Sahlin skrivit sin bok själv.

- Jo, det stämmer. Mona Sahlin har suttit vid tangentbordet. Hon står för formuleringarna. Däremot har hon haft hjälp att skaffa fram siffror och underlag, uppger Helsén.

Även [[Maria Wetterstrand|Maria Wetterstrands]] talskrivare [[Kristoffer Talltorp ]] förnekar att han skrivit språkrörets bok.

- Jag har hjälpt Maria med att plocka fram de gröna exempel ur vardag, säger han till Dagerns Opinion. Men det är hon själv som skrivit boken. De som har hjälpt Maria med korrekturläsning och disposition är förlaget som beställd den här boken.

Kommentera