Att vinna röster med sång

Kampen om att med musik försöka vinna väljarnas röster fortsätter. I dag presenterade [[Maud Olofsson]] en allsångsturné som en del av centerpartiets slutspurt i valrörelsen.

Allsångsledare på turnén sades i pressinbjudan vara ”en av våra mest kända schlagerartister”. Det visade sig vara [[Linda Bengtzing]]. Under turnén utlovas uppträdanden med sång, musik och politik.

”Allsång är en folklig och festlig tradition både i Sverige och centerpartiet”, säger Maud Olofsson i en kommentar. ”Med den här turnén förenar vi nytta med nöje”, tillägger hon – och slår fast att det ska vara roligt att driva valrörelse.

Turnén kommer att äga rum den 1-3 september med uppträdanden i Gävle, Eskilstuna och Linköping. På dagtid gör Maud Olofsson även kampanjaktiviteter i Uppsala, Västerås och Norrköping.

Missa för övrigt inte SVT:s valredaktions minnesspecial om klassiska kampanjlåtar och framåtblickar i årets valrörelse. Till SVT uppger socialdemokraterna att de för närvarande inte har några planer på att låta specialkomponera en kampanjlåt för partiet.

Kommentera