2010 – videovalet?

För en tid sedan efterlyste statsvetaren [[Henrik Oscarsson]] förslag på beteckningar för hur 2010 års riksdagsval kommer att gå till historien. ”Rättvisevalet” var hans eget förslag. Ska man i stället utgå från kampanjmetoder som kan komma att sätta sin prägel på valrörelsen lär ”Videovalet” ligga hyfsat till.

2010 är nämligen året då det satsas stort på rörlig bild. Alla partier har egna YouTube-kanaler (om än inte alltid med så väl modererade kommentarsfält) och flera använder även andra kanaler för att få ut rörligt bildmaterial av hög kvalitet. Och partierna är inte ensamma. Även ungdomsförbund och intresseorganisationer har upptäckt detta mediums potential som kampanjkanal.

På Makthavare.se har vi sedan förra året samarbetat med Clipsource när vi själva spelat in utfrågningar vi hållit inom ramen för Makthavaröl. De har varit vänliga att ställa upp med serverutrymme och bistått med distribution och statistik för de filmer vi producerat.

Nu tar vi ett nytt steg i detta samarbete och presenterar gemensamt en omarbetad videoavdelning här på sajten där vi presenterar politiskt relaterade filmklipp. Här hittar man det senaste politiskt relaterade som lagts upp på Clipsource samt Makthavare.se:s egenproducerade material – men också videoklipp från YouTube där partier, ungdomsförbund, intresseorganisationer och andra lägger upp material. För det senare tar vi hjälp av Miro Community.

Vår ambition är att vår nya videosajt ska bli samlingsplatsen för politiska filmklipp under valrörelsen; reklamfilmer, intervjuer, tal och kommentarer. Allt ska gå att hitta här på Makthavare.se.

Kommentera