Kommentarsfält i träda

Med partiernas intåg i sociala medier kommer merarbete och mer arbete. Så snart en politiker eller ett parti bjuder in till att kommentera, kommer kommentarerna. Alla partier finns på Facebook, såklart. Det genererar mycket merprat. Alla finns också på twitter. Också det innebär en del modereringsarbete, som partierna sköter med varierande intensitet.

Alla partier med rimlig chans att nå riksdagen också en Youtubekanal, och där är det lite siochså med modererandet. När Makthavare i dag kikade in på sajterna hittades en del märkligheter.

Kommentarsfältet i centerns kanal utmärkte sig inte bara genom avsaknaden av positiva omdömen om det egna partiet. Utan också genom att en rent rasistiska kommentarer lämnats omodererade, två veckor efter att den postats. I de andra partiernas kanaler har rasismen modererats bort.

Men överlag är det få kommentarer, och övervägande delen flera månader gamla. Många är också kritiska mot partiet – och det i ett forum som det står partierna helt fritt att själva rumstera runt i. Somliga, som moderaterna, har  helt enkelt valt att stänga av kommentarsfunktionen. Undantaget är Sd – på SDtelevision är det ganska gott om kommentarer, genomgående överväldigande positiva till partiet.

Samtidigt är samtliga partier tämligen flitiga med att lägga upp klipp i sin kanal. Det finns allt från partiledartal och reklamfilmer, till mindre profilerade partiföreträdare och torgmöten. Inget av partierna har lämnat sin kanal orörd i mer än tre veckor.

Kommentera