Analys: Det här borde Magdalena Andersson prata om ikväll

Almedalens höjdpunkt är de politiska talen som varje kväll lockar en stor publik i Almedalsparken. Efter talen svämmar internet över av analyser och tyckanden, och mer sådant behöver vi inte bidra med. Istället publicerar vi här tre talepunker som kvällens talare borde ha med i sitt tal.

Idag är det Socialdemokraternas dag och Magdalena Andersson skickas in eftersom Stefan Löfven återigen begår lite traditionell populism och bojkottar Almedalen och alla viktiga organisationer som är här. Så. Här är tre saker som Andersson borde tala om:
Antisemitism! Skicka en direkt hälsning till SSU Malmö och fråga vad de håller på med. Efter det kan vår finansminister gå direkt till Visby Hamn och ta en glass med Anna Simon-Karlsson från Judiska Ungdomsförbundet för att informera sig om antisemitismens vidriga arv. Det vill vi höra i talet ikväll.

Men nog om det. SSU:s ordförande har agerat tydligt i dessa frågor, lika tydligt som han dagligen är en jobbig socialdemokratisk vakthund för regeringen. Philip Botström tröttnar aldrig på att påminna Stefan Löfven och company om att de ska bedriva en socialdemokratisk politik. Ge honom en rejäl shoutout på Almedalsscenen!

Och hylla Palmedalen genom att hålla ett jävla Persson-tal (utan att nämna elefanten i banken). Socialdemokratin är som bäst när den är tråkig innehållandes siffror och rimliga reformer, och det är Almedalen ett väldigt bra tillfälle för.
Ju tråkigare desto nöjdare blir vi.

Slutligen. Här är tre talepunkter:

1. Skäll på SSU Malmö.
2. Ge en rejäl shoutout till Philip Botström.
3. Var tråkig, rabbla lite siffor och en rimlig reform.