Att gå på DJ-battle är ett förakt mot demokratin

KRÖNIKA. På onsdag kommer vi få se många politiker veva loss på dansgolvet inne på Kallbadhuset i Visby, ivrigt regisserade av media för att få de bästa utspelen, skvallret och bilderna. Därför vill jag höja ett varningens finger. Om du är politiker i Almedalen är det dags att bojkotta Almedalens största fest.

I Visby finns det just nu ideella organisationer som har planerat i månader för att få sin Almedalsvistelse att gå ihop. Det finns ungdomar som går upp i ottan för att lyfta ungdomsperspektivet i Almedalen. Det finns företag som är här för att presentera lösningar på dagliga problem som hjälper människor.

Som politiker är det din uppgift att möta dessa krafter som bidrar till att Almedalsveckans demokratiska syfte uppnås. Vi ska vara stolta över att Almedalsveckan finns och att det i Visby denna vecka är fullt möjligt att möta politiker på gatorna. Det är inte alla länder som har den friheten, både för politiker och för medborgare.

Därför är jag ledsen över att vi i Expressen på torsdag kommer kunna läsa om politikernas bästa låtval, de hetaste danserna och det senaste skvallret. Det är motsatsen till Almedalsveckans syfte.

Att gå på DJ-battle är ett förakt mot allt vad Almedalsveckan står för. Det är ett väljarförakt och bilden som sätts under onsdagsnatten kommer vara svår att tvätta bort. Både i framtiden och i valrörelsen.

Jag uppmanar därför till bojkott av DJ-battle. Och så önskar jag att de politiker som är i Visby kommer ihåg varför de besöker Almedalsveckan – och vem som betalar kalaset.

Det är dina väljare.