Så laddar du inför kvällens partiledardebatt

För många av oss politiknördar är partiledardebatterna bland det roligaste som finns. Speciellt nu, ett valår, kan det dessutom vara avgörande för partiledarna att göra bra ifrån sig.

Här är fyra enkla tips på vad du bör tänka på när du följer partiledardebatten.
1. Följ sociala medier.
Partiledardebatten är minst lika intensiv i sociala medier som i TV-rutan. Dela gärna med dig av dina åsikter, men tänk på att hålla en god ton och att använda hashtag #pldebatt.

2. Ladda upp med god mat.
Partiledardebatterna är en del av hur vår demokrati funkar. Det är värt att fira det demokratiska samtalet med lite god mat. Gör det till en trevlig upplevelse tillsammans med nära och kära.

3. Lyssna uppmärksamt, även på dem du inte håller med.
Under en partiledardebatt händer det faktiskt att någon släpper en reell politisk nyhet. Det är definitivt värt att lyssna med öronen på spets för att inte missa något viktigt. Särskilt just nu när det både är valår och de två blocken är oeniga internt kan vad som helst hända!

4. Läs tidningarnas inför-texter.
För att peppa lite extra är det alltid kul att hålla koll på vad tidningarna skriver inför partiledardebatterna. Hur laddar partiledarna upp? Vad äter de? Vilka träffar de? Hur tänker de inför kvällen? Det mesta av detta är frågor man kan få svar på i kvällspressen, och även om politik handlar om idéer snarare än personer så kan sådana triviala saker vara lite kul att läsa om, eller hur?

Twittrare att ha koll på inför kvällens debatt:
Viktor Barth-Kron
Mari Huupponen
Eric Aronson
Jessica Schedvin
Jonas Morian

Ha nu en trevlig kväll framför TV:n och tänk på att bete er schysst mot varandra i sociala medier!