Almedalens populäraste mingel läggs ner

Sedan många år har Westanders PR-byrå haft ett av Almedalsveckans populäraste mingel. Det har varit en viktig mötesplats för politiskt intresserade, journalister, politiker och företagare där man kunnat umgås under avspända former. Under dagen har Westanders meddelat att man kommer att sluta med sina Almedalsmingel. 2017 gav vi på Makthavare.se Westanders högsta betyg när vi recenserade årets Almedalsmingel.

- Man ska sluta när man är på topp. Vi är stolta och glada att Makthavare.se har topprankat Westanders mingel på den årliga mingellistan. Nu vill vi förnya oss och i stället satsa på kundmingel i Stockholm några veckor efter Årets Byrå-galan, berättar Patrik Westander, VD på Westanders.

Ni var ett av de stora eventen i Almedalen med öppen anmälan. Det spelar stor roll för öppenheten i Almedalen att sådana möjligheter fanns. Vad tror du kommer hända nu när vi ser en trend med allt fler slutna middagar och liknande istället för öppna mingel?
- Jag menar att bilden av Almedalen som allt mer sluten är kraftigt överdriven. Almedalsveckan har samlat sett ett kraftigt ökat utbud av öppna och kostnadsfria seminarier och andra arrangemang. Jag kan varmt rekommendera ett Almedalsbesök till varje samhällsintresserad medborgare, konstaterar Patrik Westander.

Hur ser era Almedalsplaner ut i år då? Kommer ni medverka på andra sätt?
- Vi nedprioriterar arbetet med Westanders varumärke till förmån för att hjälpa kunder med deras PR-arbete. Våra konsulter blir exempelvis ofta anlitade som moderatorer i Almedalen och vi hjälper många av våra uppdragsgivare på plats i Visby, avslutar Patrik Westander.

En annan viktig komponent i PR-byrån Westanders medverkan i Almedalen har tidigare varit utdelandet av priset Hetast i Almedalen som gått till organisationer och personer som med små resurser fått ett stort genomslag i Almedalen. Westanders meddelar nu att man i fortsättningen inte kommer att dela ut detta pris. Samtidigt kan vi på Makthavare.se meddela att vi från och med i år, valåret 2018, kommer att dela ut pris till Årets Almedarling. Läs mer om satsningen på Årets Almedarling här: Det går fortfarande att bli hetast i Almedalen.