Gå och rösta i kyrkovalet!

Idag kan du vara med och avgöra hur framtidens kyrka ska se ut. Kyrkovalet är ett val som historiskt sett inte har lockat många väljare, men i år har kyrkan rustat upp på ett sätt som vi sällan har skådat. Kyrkovalet har varit i fokus i debatten, främst då tiden för valet endast sker ett år innan ödesvalet 2018.

I år kommer kyrkovalet att handla om öppenhet och demokrati. Sverigedemokraterna har under valrörelsen rustat upp och ser ut att bli större än någonsin i detta kyrkoval. Det gör att de får en naturlig plattform inför nästa hösts val.

För de som gillar öppenhet och demokrati gäller det därför att tänka strategiskt. Gå och rösta.

Den som tänker att kyrkovalet fortfarande handlar om kyrkans mående och utveckling är naiv. I denna val berörs samma frågor som kommer att dominera valrörelsen, men partierna ges möjlighet att diskret testa hur frågorna tas emot. Detta då få fortfarande bryr sig om kyrkovalet och det finns en stark tradition om att som ickereligiös protestera mot detta val.

Det måste vara slut med det.

I och med det låga procentantalet som går och röstar finns det all möjlighet för Sverigedemokraterna att mobilisera inför valet på bekostnad av en öppen kyrka.

Därför är mitt budskap tydligt. Gå och rösta idag!

Rösta på vad du vill, men se till att inte ge Sverigedemokraterna makt över människors liv. Låt kyrkan vara en kyrka för alla, vem de än är och vem de än vill vara.

Vi lever ändå under 2000-talet.