Ung i Almedalen

Scenen är nästan färigriggad när vi möter 22-åriga superentrepenören Alfred Appelros i Almedalsparken. Under Almedalsveckans har Företagarna gett plats för 20 unga entrepenörer en av de är grundaren för den sociala Mediabyrå Getsocial. Alfred stannar hela veckan och tycker att Stefan Löfven borde varit här.  

Vad är det bästa med Almedalen?

För min del är nätverket. Jag har byggt mycket av mitt företag på nätverkande och minglade och att då kunna vara på en plats där man gör dett från åtta på morgonen till två på natten är nyttigt för att kunna påverka och kunna styra saker dit jag vill.

Vad förväntar du dig av veckan?

Föra dialog framförallt med den ungdomsförbunden. Framtid makten ligger där och jag vill vara med och forma deras syn på företagande. Jag tror inte vi unga entreprenörer kan göra största påverkan direkt här men detta blir en inledning för att kuna stärka banden till att träffa personer igen. Det är så mycket brus i Almedalen och det är vad som händer efteråt som räknas.

Definerar du dig som en lobbyist under veckan?

Jag har ju inte betalt för att påverka någon annan utan jag påverkar för att jag själv och för att jag står för de värderingar. Så om man skulle definera det som lobbeyist så är nog alla det i någon mening.

Vad tycker du om talen?

Det känns inte som att det är som mycket nytt under solen.

Hur har du förberett dig inför veckan?

Man får Jobba sig in på mingel, jobba sig in på seminarium som är mera låsta det har jag lagt lite tid på innan.

Vad är det som gör ert enterpenörshus unikt?

Det är viktigt att få en närvaro. Vi har många event under året men det är när man samla alla under ett och samma tak man tillgängliggör en annars svårtillgängligplats som kräver mycket praktisk förberedelse. Det har nästan alltid i slutet av veckan startats ett eller två nya företag. För det är så mycket ideer så många som inte kan hålla borta händerna från syltburken.

Stefan Löfven valde att iår inte delta i Almedalen, vad tycker du om det?

Det är folkligt att besöka Stenungsund och det kan det vara 51 veckor om året men en veckan om året kommer massa människor för att träffa politker. I mina ögon är det som att jag ställer frågan hejhej kan jag få lyssna på dig och stadsministern svara nej.

Är det någon i almedalen som du vill hinna säga hej till?

Jag är på jakt efter Ardalan Shekarabi och Ylva Johansson.

Intressant, vad skulle du säga till dom?

 

I framtiden måste ni börja prata med företagaer innan ni släpper förslag. Lyssna på oss, vi kan bidra med mer än vad ni kan tro.