Almedarling: #mingelmanikyren

Uppmärksamma almedalsbesökare har den gångna veckan noterat ovanligt många färgglada nageluppsättningar runtom på Visbys många mingel. De fantasifulla färgkombinationerna får till och med prideflaggan och framstå som trist och färglös, och har blivit en mindre snackis under årets Almedalsvecka.

Bakom de färgglada naglarna står Mingelmanikyren, ett initiativ av Juno PR och kosmetikaföretaget Depend. Under veckan har cirka 150 personer besökt Mingelmanikyren för att sätta lite politisk prägel på sina fingertoppar.

Centerpartiets design var den mest populära och efterfrågades av 21 procent av Mingelmanikyrens besökare. Socialdemokraternas design kom tätt efter med 20 procent. Partiernas respektive designer togs fram av riksdagsledamoten Kristina Yngwe (C)  och Socialdemokraternas kanslichef Lisa Hedin. Designerna Hållbarhet och Politisk vilde kom på tredje och fjärde plats, med 18,1 respektive 15,2 procent.

- Några djupare analyser av slutresultatet ska man nog inte göra, men att de fyra populäraste manikyrerna – Centerpartiet, Socialdemokraterna, Hållbarhet och Politisk vilde – tillsammans fick 74 procent visar ändå att det finns en stark plattform för en svensk Macron, säger Juno PR:s grundare Caroline Jungsand.

Slutresultat och designers
1. Centerpartiet, 21% (Kristina Yngwe, C)
2. Socialdemokraterna, 20 % (Lisa Hedin, S)
3. Hållbarhet, 18,1% (Elin Frendberg, Swedish Fashion Council)
4. Politisk vilde, 15,2% (Stig-Björn Ljunggren, statsvetare)
5. Liberalerna, 9,5% (Robert Hannah, L)
6. Moderaterna, 7,6% (Per Schlingmann, M)
7. Miljöpartiet, 3,8% (Hanna Lidström, MP)
8. Kristdemokraterna, 2,8% (Caroline Szyber, KD)
9. Feministiskt Initiativ, 2,8% (Gudrun Schyman, FI)
10. Vänsterpartiet, 0,9% (Linda Snecker, V)

Trackbacks

  1. [...] #Mingelmanikyren från Juno PR och Depend. De gjorde oss [...]