Snusbattle – Vilket mingel var bäst?

I Almedalen finns det som bekant mingel så det räcker och blir över. I floran av olika mingelformat sticker två av dem ut lite extra, nämligen snusminglen. Behövs det två snusmingel i Visby? Vilket är bäst? Makthavare.se har granskat dem i sömmarna.

Det ena snusminglet arrangeras av Svenska snustillverkarföreningen. Det hölls i måndags i en liten men charmig trädgård på Rostockergränd. På menyn stod ett urval av thaiboxar från Surfers med bland annat nudlar och svinstark kyckling med ris. Ständigt cirkulerandes bland publiken, som till stor del bestod av representanter från såväl centern som Fria Moderata Studentförbundet, fanns förstås snusgeneralen Patrik Strömer.

Här är läget väldigt bra, solen skiner och det är fullt med folk på vårt snusmingel. Från Svenska snustillverkarföreningen har vi tidigare fokuserat ganska mycket på hälsoskillnader mellan snusning och rökning, och att snus räddar liv i jämförelse med om man röker. I år tar vi fasta på tradition, att snus är folkligt och en njutning som inte skadar någon annan. Man ska kunna snusa och ha det skönt, helt enkelt.

Han berättar vidare kring aktiviteterna på minglet.

Dels kan man titta på de produkter som finns från våra medlemmar. Man kan få en snusdosa med sitt namn ingraverat på locket och det finns även möjlighet att prova sin egen smaksättning på snus.

Strömer vill inte riktigt ta ställning för sitt eget evenemang jämfört med Skrufs poolmingel eftersom han uppmuntrar att föreningens medlemsorganisationer har egna evenemang, men säger ändå att Svenska snustillverkarföreningen har fördelen att vara mer lättillgängligt då minglet äger rum innanför ringmuren.

Det gör inte Skrufs poolmingel, som hålls i en trädgård bortåt Visby flygplats. Det försöker man istället råda bot på genom att chartra tåg och bussar som skeppar ut gästerna under den något svala onsdagseftermiddagen. Väl på plats möts man av ett stort trädäck med pool och beerpongplaner. Skruf har anlitat PR-byrån Agency för utformningen och genomförandet av minglet. Vi fick en pratstund med deras VD Niclas Lövkvist.

Det är tredje året vi hjälper Skruf att arrangera poolmingel i Almedalen. Grunden är att Skruf är ett företag som vill visa vad man är, mer ett slags varumärkesstärkande aktivering där man inte ägnar sig åt seminarieverksamhet såsom många andra gör inne i Visby. Man vill bjuda på någonting annat, vara mer laid back, umgås och ha en trevlig stund tillsammans. Att ha pool är Skrufs grej, och då finns det inte så många lokalalternativ. Därför blev det den här villan återigen. Vi har jättefin mat från Niklas and Friends, trollkarlar och DJ:s. Vi har massor av dryck och vi har faktiskt fått spons på pooldjur.

Niclas menar att deras mingel är det bättre av de två snusminglen.

Det här är mycket mer avspänt och en rolig stund vi vill ha tillsammans med dem vi har bjudit.

Vilket mingel är då bäst? Säga vad man vill om snus, men båda arrangörerna lyckas verkligen marknadsföra sina produkter när man knappt kan gå en meter utan att hitta en skål fylld till bredden med olika snussorter. Makthavare.se:s Joakim Holmertz har besökt båda minglen och är nöjd med de två evenemangen.

Det är väldigt bra att både Skruf och Svenska Snustillverkarföreningen är i Almedalen och värnar om snusets framtid. Det är ett svårt val men Skrufs mingel är trots allt bäst. Det är kul med ett okonventionellt evenemang med olika aktiviteter med mer festkänsla än mingelstämning. En ytterligare fördel är att det inte är lika trångt här.

I år ger vi vinnarmedaljen till Skruf för ett rekorderligt arrangerat mingel. Branschorganisationen är dock långt ifrån uträknad och tar priset för bästa give away – det är långt ifrån varje dag man får en graverad, personlig snusdosa. Stora plus till båda två med andra ord, men vi kan inte annat än älska ett mingel med uppblåsbara enhörningar i poolen.

Trackbacks

  1. [...] Snusmingel. Alla coola har ett [...]