Hallå där, Per Schlingmann!

“Du skriver ut intervjun va? För min röst är lite sådär…” Per Schlingmann har levt intensivt under sin Almedalsvecka och blir mycket tacksam för att vi inte sänder ut intervjun med ljud. Vi träffar honom i Skandias trädgård och pratar om hans fullspäckade schema.

Vad gör du i Almedalen i år?

“Framförallt är jag här för att prata om den roman som jag kom ut med för någon månad sedan. Den heter ‘Maktens öga’ och utspelar sig under politikerveckan i Almedalen. Jag har fått prata om den hos massor av medier, hos SVT, Expressen och Aftonbladet, och haft signeringar. Jag har fått prata mycket om politisk fiktion vilket är intressant eftersom vi lever i en värld som blir allt mer skruvad.”

Hur överlever man såhär framåt slutet på Almedalsveckan?

“Det är väl frågan om man gör det. Om läsarna kunde höra min röst skulle de höra att det börjar bli tight. Jag tror att man måste kosta på sig lite sömn nu inatt.”

Hur länge blir du kvar och var kan man få tag på dig under resten av veckan?

“Jag är sommargotlänning så jag blir kvar till mitten av augusti. På fredag pratar jag bland annat på Almedalen Weekend om kreativitet, jag är med i Expressen Kultur och pratar om politisk fiktion och i Aftonbladet. Sedan har jag en signering på bokhandeln uppe på Adelsgatan på lördag vid tolv.”

Vad tycker du om längden på Almedalsveckan? Finns det något annat möjligt upplägg?

“Jag tror att oavsett vad finns det anledning att fundera på formerna. När man skapat ett framgångsrikt koncept får man aldrig luta sig tillbaka och tro att framgången kommer automatiskt. Man måste orka och våga tänka nytt. Jag tror att längden är en sådan sak, veckan borde nog vara kortare men jag tycker också att man borde tänka lite mer tematiskt.”

Vilka är dina bästa Almedalstips?

“Man ska inte boka upp sig för mycket, man ska vara öppen och aktivt prata med människor man inte träffat förut.”

Bild: Resumé.se