Kommer Sverige att lämna EU?

Det är söndagen den 2 juni och Almedalsveckan är äntligen i år. Självklart är Makthavare.se på plats och rapporterar om det viktigaste som sker under veckan, både till de på plats i Visby och politikvurmare på fastlandet. Men! I år samarbetar sajten med Öresundshuset för att anordna veckans mest spännande arrangemang-innan-talen.

Under söndagen hålls det första samtalet i Öresundshuset, anordnat av Makthavare.se. Det blir med Anders Lindberg, ledarskribent på Aftonbladet och Joar Forssell, förbundsordförande i Liberala Ungdomsförbundet. Kvällens moderator är Jonas Lundgren, nyhetschef på Makthavare.se. De kommer att ta tempen på EU-frågan. Hur det kan komma sig att den svenska vänstern inte är lika högljudd som andra vänsterpartier runt om i Europa, i frågan om att lämna EU? Hur ser framtiden ut för unionen överhuvudtaget, finns den kvar om tio år?

Se till att titta förbi Öresundshuset klockan 18.30-19.00 på väg till talet, för ett spännande samtal om Sverige i Europa, hur det ser ut i dag och kan tänkas att se ut i morgon.

För dig som inte är i Almedalen så går det att se samtalet live på Facebook.

Makthavare.se-s arrangemang i Almedalen

Söndag:
Är EU problemet, eller är EU lösningen på våra problem?
Anders Lindberg och Joar Forssell

Måndag:
Varför går det bra för vissa liberaler men sämre för andra?
Alice Teodorescu och Niels Paarup-Petersen

Onsdag:
Har socialdemokratin fallit en gång för alla?
Lawen Redar och Eva Cooper

Torsdag:
Hade Jesus varit medlem i Kristdemokraterna i dag?
Ulf Bjereld och Martin Hallander