Makthavaröl om säkerhetspolitik

I regeringens nationella säkerhetsstrategi sägs att ett enskilt militärt väpnat angrepp mot Sverige ”är fortsatt osannolikt”. Men kriser och incidenter med militära maktmedel ”kan aldrig uteslutas”. Man förespråkar militär alliansfrihet, dock fördjupade försvars- och säkerhetspolitiska samarbeten. Men räcker detta? Vi inleder vårsäsongen för Makthavaröl den 28 februari med ett spännande panelsamtal om säkerhetspolitik; Rysslands roll i världspolitiken, Svenska försvarsanslag, terrorism, Nato och mycket annat.

Kring detta pratar Karin Enström (M, vice ordförande i utrikesutskottet, yrkesofficer och tidigare försvarsminister), Laila Naraghi (S, riksdagsledamot, tidigare politiskt sakkunnig på UD samt bakgrund på bl a Olof Palmes internationella center samt Folk och Försvar), Anders Lindberg (t f politisk chefredaktör och ledarskribent, Aftonbladet) samt Katarina Tracz (chef för tankesmedjan Frivärld, ledamot i Svenska Atlantkommittén och Allmänna Försvarsföreningen). Moderator är Ida Ingerö.

Anmälan som vanligt via Facebook. Vi håller till på Reisen (inre baren, Skeppsbron 12, Gamla stan) och inleder samtalet kl. 18.30, men alla är välkomna att beställa i baren från kl. 18. Och efter avslutat scensamtal går det förstås utmärkt att stanna kvar och mingla med övriga gäster.