Makthavaröl om lobbying

sammanbindningsbanan
Det har på nytt blivit dags för en av våra populära politiska pubkvällar. Denna gång ses vi på tisdag den 13 oktober, och temat är lobbying.

Efter skriverierna om näringslivskontakter med Sverigedemokraterna har frågan om lobbying som politisk arbetsmetod blivit högaktuell. Är det rimligt med möten mellan påtryckare och beslutsfattare utan insyn? Bör lobbying lagregleras, och i så fall hur? Detta kommer vi diskutera med en mycket kvalificerad panel, bestående av professor Christina Garsten (en av författarna till Makt utan mandat – de policyprofessionella i svensk politik), Anne Carlsson (ordförande i Reumatikerförbundet och tidigare kommunpolitiker för Socialdemokraterna i Karlstad) samt Eva Cooper (public affairs-konsult, tidigare bl a politisk redaktör (c) och skribent på Makthavare.se).

Samtalet leds av Ida Ingerö (tidigare ledarskribent och chef för Liberala Nyhetsbyrån, samt en av Makthavare.se:s grundare).

Vi håller till på Lilla hotellbaren, Scandic Malmen, i Stockholm. Varmt välkomna att beställa mat och dryck i baren från kl. 17. Och efter avslutat samtal på scenen går det förstås utmärkt att stanna kvar och diskutera kvällens tema med övriga gäster. Föranmälan gärna via Facebook.