Feministiskt Initiativs glasögonkupp upprör

Med mindre än en vecka kvar tills valet svämmar nyhetsflödet över med politiska utspel. Det mest uppseendeväckande som har presenterats idag är Feministiskt Initiativs kampanj som går ut på att bokstavligen sätta rosa glasögon på partiföreträdare.

Feministiskt Initiativ presenterar sin kampanj med följande video.

Amanda Mogensen, kommunikationsansvarig på Feministiskt Initiativ säger att ” Vi har satt upp dem för uppmuntra de andra att hålla sina vallöften om jämställdhet. Vi lyfter deras egna vallöften, säger Amanda Mogensen, kommunikationsansvarig för Fi” till Dagens Media.

Glasögonen har under natten satts upp på alla riksdagspartiers affischer, utom Sverigedemokraternas då Feministiskt Initiativ menar att de saknar en feministisk politik. Feministiskt Initiativ är tydliga med att de inte ser detta som skadegörelse, utan att lovar att de kommer plocka ner glasögonen inom 24 timmar. Motiveringen till denna kampanj är att partiet inte har samma ekonomiska resurser som riksdagspartierna.

En som inte håller med är Estrid Faust, ordförande för Centerstudenter Stockholm och riksdagskandidat.

Feministiskt Initiativ förklarar sin kampanj här, men denna förklaring är inte Faust nöjd med. Till Makthavare.se säger hon följande.

Det är bisarrt att ett parti som gör anspråk på att sitta i riksdagen tar till odemokratiska och olagliga metoder för att få fram sitt budskap. Jag tycker också att det är bedrövligt av en erkänd politiker som Gudrun Scyman att normalisera den här typen av vandalism. Valaffischer är redan som det är ett känsligt ämne då många partier konstant får sina affischer förstörda.

Vi som sliter dag och natt för att sätta upp dem uppskattar inte att ett etablerat parti tar sig sådana här friheter med dem.