Carola Lemne först ut i ny temapodcast

På väg till bussen eller på jobbet, nu kan du följa samhällsdebatten i podcastform när makthavare släpper nya #makthavarpodden.

Först ut är en temapodd med fokus på begreppet kvinnomakt. Under några avsnitt i höst träffar jag några högt uppsatta kvinnor från näringsliv och politiken för att diskutera makt, jämställdhet och kvinnliga förebilder. Hur upplevs det att sitta i en maktposition som kvinna, och vilka hinder stöter man på utefter vägen? Framförallt; vad är politikens roll i jämställdhetsdebatten? I avsnitt ett träffar jag Carola Lemne, VD för svenskt näringsliv. Vi diskuterar karriär, tango och lite kvotering.  Hur ska man lyfta upp kvinnliga chefer och skiljer det sig att göra karriär som kvinna i offentlig eller privat sektor? Vem är Carolas egna kvinnliga förebild? I första podden ges svaret på dessa frågor och mycket mer.

Foto Malin Ed

Foto: Malin Ed