Här är framtidens makthavare 2019

I en tid av ständig politisk förändring, där allianser spricker, tidigare utfrysta partier bjuds in till diskussion och blåmärkta politiker släpper fram röda regeringar, vet vi mycket lite om vad morgondagen har att erbjuda. Vad vi däremot är bergsäkra på är att namnen på vår lista med 100 unga makthavare kommer att sätta agendan och forma det politiska landskapet. Vi är stolta att lyfta dessa inflytelserika personer från såväl partipolitiken som ideella sektorn, kultur och media. Deras gemensamma nämnare? De har alla förutsättningar att nå hur långt som helst.

1. Johannes Gustavsson (1997)
Många tror säkert att ni skulle hitta en partipolitiker i topp, men det är inte där framtiden finns. Framtiden handlar om att lyckas nå ut med sitt budskap. 2019 släppte Johannes debutboken Uppfödd på nätet, lär känna den sociala generationen och han är en av Sveriges få experter som både förstår sociala medier, och har växt upp med dem. Redan nu har han ett gediget CV med meriter från Tubecon, Miltton Labs och Egmont. Framtiden stavas kommunikation och vi ser fram emot att följa Johannes i hans fortsatta arbete. Här har ni ett proffs.

2. Jonny Cato (1994)
Här har vi en centerpartist som vi kommer få se mer av i framtiden! Redan nu är han, som en av de yngsta riksdagsledamöterna, Centerpartiets talesperson i tunga migrationsfrågor. Här talar vi power och mer lär det bli!

3. Hanna Westrin (1991)
Här hittar ni en kunnig projektledare på The Labyrinth som tidigare har arbetat med digital kommunikation hos Moderaterna. Upphovskvinna till coola WomEngage.

4. Atilla Yoldas (1993)
Ett framtidshopp från Norrköping som är verksam på Expressen och bryter normer. 2019 gjorde han debut med Mansboken – från en kille till en annan som fick kunglig uppmärksamhet. Det verkar inte finnas något stopp på vettigheterna som kommer från Atilla.

5. Erica Nådin (1995)
Hos häftiga Erica finner vi en ung socialdemokrat som har arbetat med pensionsfrågor i socialförsäkringsutskottet men också drivit frågor för unga, miljö och klimat samt skolfrågor. Under nio månader har hon verkat i riksdagen, och vi kommer definitivt få se mer av Erica i framtiden!

6. Andreas Lennkvist Manriquez (1994)
Vänsterpartisten från Österåker som gjort en kometkarriär. Från att ha tagit sig in i kommunfullmäktige 2018 och även valts till 2:e vice ordförande för kommunens gymnasie- och vuxenutbildningsnämnd tog han sig in i Sveriges riksdag som ersättare. Det här är en kille ni bör hålla koll på inför framtiden, han kommer låta tala om sig.

7. Ina Djurestål (1993)
Ett av Moderaternas unga stjärnskott. Tidigare har hon bland annat varit ordförande för Moderata Studenter men nu satsar hon på kommunpolitiken i Sundbyberg. Till hennes meritlista kan läggas såväl ordförande i ledamot i kommunfullmäktige som 2:e vice ordförande för byggnads- och tillståndsnämnden.

8. Samuel Jonsson (1998)
Här har vi en moderat skåning som hellre pratar liberalism och AI än Staffanstorp och hur man bäst Noccovärvar. Redan vid ung ålder har han visat de ledaregenskaper som en framtida moderattopp behöver. Vi gillar!

9. Linus Forsberg (1997)
Erfaren styrelseledamot från LSU och talesperson i funktionsrättsfrågor, som aldrig tvekar om att väcka funktionsrätts- och demokratifrågor i media och i sociala medier!

10. Mimmi Rönnqvist (1992)
Mimmi är ordförande för tunga Saco studentråd och på sitter därmed med i Sacos styrelse. Det senaste året har hon bland annat bidragit till en utredning av studenthälsan. Mer lär komma!

11. Kata Nilsson (1993)
Inte Dalström, Nilsson, lägg det på minnet. Politisk redaktör på Piteå-tidningen med bakgrund i SSU och vass penna i högsta hugg.

12. Louise Meijer (1990)
Ung moderat riksdagsledamot som är både jurist, grundare av coola Justitiapriset och miljö- och klimatpolitisk talesperson. Imponerande!

13. Alfred Appelros (1995)
Utöver ett flitigt engagemang i Företagarna där han arbetar för ett bättre företagarklimat har han satt sig själv och Olofström på kartan när han upplät sina digitala reklamskärmar åt Pride, som uppmärksammades stort av SVT:s Svenska Nyheter.

14. Philip Botström (1990)
Här hittar ni ordföranden för Socialdemokraternas ungdomsförbund och en januariöverenskommelsevakthund som vi kommer se mycket av i framtiden.

15. Leo Gerdén (2002)
Leo kvalificerar sig sannerligen som en ung makthavare, med både gedigen bakgrund inom centerrörelsen och viktigt uppdrag som ordförande för Sveriges elevråd. Han har nyligen fått jobb som konsult på Redgert Comms. Vem kan gissa var han är om ytterligare 17 år?

16. Dana Pourkomeylian (1993)
Dana har kombinerat juridisk och politisk skolning till ett kraftfullt vapen för att påverka och utgör i detta en stor inspiration för sin omvärld.

17. Dennis Lindbom (1991)
Här har vi en kulturpersonlighet som var en av få modiga som gav sig iväg till Hongkong för att själv bevittna och skildra demonstrationerna på nära håll. Härigenom har han blivit en tung aktör i mediabevakningen av folkets protest.

18. Mayson Joacimsbarn Persson (2004)
Mayson är vice ordförande för RFSL Ungdom och en av de första som anslöt sig till Greta Thunbergs världsomspännande klimatrörelse.

19. Anna Simon-Karlsson (1993)
Med en bakgrund i judiska ungdomsförbundet har Anna väckt demokratifrågor på ett förtjänstfullt sätt. Nu ser ni henne i många forum och ständigt bakom Annie Lööf som pressekreterare för Centerpartiet i riksdagen.

20. Emil Nordfjell (1999)
Han är en av de lovande krafterna i SSU och har bland annat varit ordförande för SSU i Örnsköldsvik. Idag är han bland annat styrelseledamot i organisationen Fler Unga och jobbar för SSU i Stockholms län.

21. Rebecka Le Moine (1990)
Miljöpartistisk riksdagskvinna som tidigare har varit språkrör för Gröna Studenter. Nu sitter hon i skatteutskottet och är talesperson för biologisk mångfald, och passande nog har hon en masterexamen i biologi, ekologi och naturvård.

22. Romina Pourmokhtari (1995)
Nyvald ordförande för Liberalernas ungdomsförbund tillika liberal vakthund för partiet med ett extra hjärta för både AIK och klimatpolitik.

23. Ebba Kock (1996)
Som ordförande för Sveriges Elevkårer är Ebba drivande i de viktiga skolpolitiska frågorna och arbetar systematiskt med att stärka elevers rättigheter runt om i landet.

24. Emil Moghaddam (1999)
Här har vi en starkt växande stjärna som ständigt ökar kraftigt på sociala medier. Han har dessutom flera styrelseposter inom KDU och KD. Många följare och många poster redan nu. Framtiden är ljus.

25. Mauri Hermundsson (1995)
Kanske mest känd från YouTube-kanalen Uppdrag:mat där han gör roliga och trivsamma matvideos, ofta gästade av andra intressanta personer som sångerskan Zara Larsson och komikern Nisse Hallberg. Till vardags jobbar Mauri på Aftonbladet. Mat spelar roll, genom sina program visar Mauri att saker som spelar roll inte behöver vara tråkiga. Till hans digra meritförteckning kan läggas att han tidigare varit nominerad till Stora journalistpriset.

26. Sarah Havneraas (1993)
Statsvetare från Uppsala som spås en lysande framtid inom Kristdemokraterna. Redan nu är hon känd som #konservatismiklack och som generalsekreterare för KDU.

27. Sara Khatemi (1992)
Sara arbetar som pressekreterare åt näringsminister Ibrahim Baylan och är tidigare ombudsman för SSU i Stockholms län.

28. Adam Alfredsson (1991)
Att vid ung ålder bli presschef för Liberalerna imponerar, och i samband med Liberalernas partiledarbyte har Adam gjort ett imponerande jobb.

29. Gabriella Kärnekull Wolfe (1998)
Hon är en av de tydligaste rösterna inom metoo-rörelsen och har genom initiativet #intedinhora på ett tydligt sätt satt fokus på utsattheten för prostituerade. Till vardags pluggar hon till jurist, precis den typen av jurister behöver Sverige fler av!

30. Nike Örbrink (1997)
Nike arbetar nära Ebba Busch Thor och har en gedigen erfarenhet det politiska hantverket, främst via det kristdemokratiska ungdomsförbundet. Vi följer med glädje!

31. Joar Forssell (1993)
Han har hunnit med mycket. Bland annat har han varit ordförande för Liberala ungdomsförbundet och varit valobservatör i Kurdistan. Till vardags är han dock i första hand en av Liberalernas 19 riksdagsledamöter och Sveriges mest kända mänskliga cigarett.

32. David Ling (1993)
Sedan februari 2019 här David språkrör för Grön Ungdom och tidigare har han haft posten som ekonomisk-politisk talesperson.

33. Evin Badrniya (1998)
En av det kristdemokratiska ungdomsförbundets klarast lysande stjärnor, framförallt på Twitter. Vice förbundsordförande i KDU och juridikstudent.

34. Aida Badeli (1996)
Här kommer det andra språkröret för Grön Ungdom, som även hon är ett framtidsnamn inom den gröna rörelsen. Hon har tidigare varit talesperson i mänskliga rättigheter och arbetat i EU-parlamentet.

35. Gustaf Göthberg (1993)
Utrikesnörd och göteborgare som imponerade stark i sin kampanj i EP-valet. Gustaf har varit internationell sekreterare i Sveriges Elevkårer och arbetat på olika poster inom Moderaterna deras ungdomsförbund. Nu sitter han och ordnar upp Göteborg i inköps- och upphandlingsnämnden. Det ska han ha en eloge för.

36. Elsa Alm (2000)
Här har vi kvinnan bakom Socialdemokraternas eftervalsanalys i kommunikation. Vidare har Elsa har många lokala SSU-uppdrag och uppdrag för Socialdemokraterna Göteborg och nu hittar vi henne som kommunikatör för fackförbundet Kommunal i Väst.

37. Magnus Ek (1994)
Riksdagsledamot för Centerpartiet och ledamot i utrikesutskottet. Magnus har på kort tid hunnit med mycket och vi känner honom framförallt som tidigare ordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund, CUF.

38. Casper Törnblom (1992)
Casper är konsult och partner på den snillrika byrån 500 och specialiserad på kreativ rådgivning. Vi har tidigare sett honom på Foodora och som ordförande för Studentafton.

39. Malin Malm (1994)
Förbundsordförande för S-studenter, som tillsammans samlar över 1600 studenter. Hon nöjer sig inte med svensk politik utan är även pigg kampanjare i brittiska valrörelsen.

40. Ida Alterå (1997)
Som nytillträdd ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund har Ida snabbt blivit en framtida aktör i rikspolitiken. Hon blev även inkryssad i Lunds kommunfullmäktige efter en tuff kampanj. Hjärtat brinner lite extra för miljöfrågor.

41. Martin Hallander (1993)
En, enligt Kristdemokraternas senaste riksting, duracellkanin som aldrig tvekar att ta en debatt. Ordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund som ger svensk politik en rak höger.

42. David Lindvall (1994)
David är tidigare riksdagsledamot för Socialdemokraterna och Gotland (#Almedalen) och arbetar nu på Regeringskansliet för landsbygdsminister Jennie Nilsson. Det har han hunnit med innan 25 år. Wow!

43. Irena Pozar (1992)
Här är kvinnan som kavlade upp ärmarna och gjorde anrika Vecko-Revyn till Sveriges coolaste tidning och fick en nominering till Stora Journalistpriset för det. Så välförtjänt!

44. Noura Berrouba (1994)
Trots ung ålder har Noura hunnit med mycket. I januari i år var hon som den yngsta personen någonsin medordförande för World Economic Forums årliga möte i Davos, och hon sitter i den internationella styrelsen för European Youth Parliament (EYP). I Sverige ser vi hennes främst inom LSU, CONCORD Sverige och Stiftelsen Höj Rösten!

45. Ida Drougge (1990)
Hon har hunnit med mycket, allt från att spela in filmer tillsammans med Slöseriombudsmannen till att driva YouTube-kanalen Käbbel och vara ordförande för tekniska nämnden på Lidingö. Idag är Ida riksdagsledamot för Moderaterna och ledamot i konstitutionsutskottet.

46. Margaux Dietz (1990)
Influencers + politik = sant. Det visade Margaux på i valrörelsen när hon på ett lättsamt sätt skapade ett politiskt intresse för ungdomar. Vi ser även regelbundna samarbeten med EU-kommissionen, vilket båda parter ska ha cred för.

47. Anton Jordås (1992)
Han har bland annat jobbat som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Huddinge men har nu gått vidare till större uppdrag som förbundssekreterare för Socialdemokratiska studentförbundet.

48. Nora Eklöv (1995)
Som generalsekreterare för Unga Rörelsehindrade är Nora en stark röst för unga personer som lever med funktionsnedsättning och en tung aktör i den ständigt aktuella LSS-debatten.

49. Ida Arnstedt (1993)
Twittergeni som nyligen lämnade riksstyrelsen för Liberala Studenter, för att fortsätta vara en liberal blåslampa i frågor om mänskliga rättigheter, arbetskraftsinvandring och högskolepolitik.

50. Ebba Gustavsson (1998)
Ambitiös politiker som studerar på Handels, är engagerad i KDU Stockholm, jobbar på Svenskt Näringsliv OCH är aktiv i debatten om ungas valdeltagande.

51. Matilda Molander (1992)
Det är Matilda som håller ordning på den liberala intelligentian som chefredaktör för Liberal debatt. Till vardags är hon politisk redaktör på Vestmanlands läns tidning.

52. Lina Arvidsson (1997)
Sveriges ungdomsrepresentant och veteran i LSU, samtidigt som hon studerar juridik i Göteborg. Hon har även en bakgrund inom Socialdemokraterna och ett gediget engagemang för att låta fler unga komma till tals.

53. Savo Sevic (1997)
Tidigare har han varit ordförande för Moderat skolungdom. Ledamot i styrelsen för Moderata Ungdomsförbundet. Vi kommer se mer av den här killen framöver.

54. André Frisk (1993)
Med många tunga namn inom PR-branschen på sitt CV liksom engagemang inom LUF och Fria moderata studentförbundet startar Frisk nu egen byrå tillsammans med Sara Wikberg och driver nätverket 26 Club.

55. Fredrik Christensson (1991)
Fredrik är riksdagsledamot och Centerpartiets utbildningspolitiska talesperson, med många meriter på sitt CV. Vi uppskattar särskilt att han alltid är tillgänglig och debattsugen när det kommer till den viktiga skolfrågan. Ministermaterial i framtiden.

56. Hedda Berkesand (1997)
Talesperson i jämställdhets- och arbetsmarknadsfrågor för Grön Ungdom. Hon har tidigare jobbat bland annat som pressekreterare i EU-parlamentet och för Miljöpartiet i Stockholm stad.

57. Rosaline Marbinah (1994)
Rosaline är ordförande för den supertunga organisationen LSU och därmed en tydlig talesperson för Sveriges unga. Hon är en person som makthavare lyssnar på.

58. Erik Engstrand (1996)
Driven kampanjledare inom Moderata Ungdomsförbundet med en bakgrund inom Handels och kommunikationsbranschen. En av MUF:s stora tillväxtfaktorer.

59. Olle Romlin (1996)
Kultur-och socialpolitisk talesperson för CUF som sätter frågor om kulturpolitik och ungas psykiska hälsa på agendan. Därtill är han en mycket aktiv förtroendevald i Uppsala kommunfullmäktige.

60. Bodil Sidén (1991)
Bodil lämnade den politiska karriären inom Moderaterna när hon ledsnade på partiets allt mer öppna inställning till SD. Nu driver hon blq som vill investera och förädla nya bolag, ett arbete som säkerligen kommer göra avtryck inom svenskt näringsliv.

61. Simon Andersson (1990)
Popsosse som gick från Kommunal direkt in till regeringen och just nu arbetar han med de viktiga landsbygdsfrågorna hos landsbygdsminister Jennie Nilsson. En merit enligt vissa är att han kommer från Göteborg.

62. Hannes Sjöberg (1998)
En redaktionsfavorit som inte bara är ett Twittergeni, utan även studerar en polkand i Uppsala. Vid sidan av det är han en stark liberal röst inom Liberala Ungdomsförbundet och har med fast hand styrt ungdomsförbundet genom flera valrörelser. Raketkarriären är redan igång!

63. Agnes Hansius (1998)
En ung medieproducent som lagt åtskilliga spaltmeter bakom sig vid det här laget, bland annat på Piteå-tidningen. På fritiden möjliggör Agnes dessutom för andra unga att komma in i mediebranschen i sin roll som vice förbundsordförande Ung Media Sverige.

64. Erik Centerlind (1997)
Namnet till trots är Erik moderat politiker på Lidingö och en stor inspirationskälla med sin kärlek till ön… och MUF Lidingö, som han har byggt upp. En inspiration i hur man synliggör lokalpolitik för de stora massorna via sociala medier.

65. Andrea Törnestam (1991)
Erfaren förbundssekreterare för SSU och en förkämpe för jämlikhet.

66. Magdalena Schröder (1990)
Moderat riksdagskvinna som sedan valet 2018 är ordinarie ledamot i riksdagen för Stockholms län, som har en bakgrund som ordförande för MUF Stockholm.

67. Warda Fatih (1995)
Ett av Centerpartiets kommande stjärnskott. Warda är bland annat ordförande för sjukhusstyrelsen i Landskrona, politiskt sakkunnig för Centerpartiet och vice ordförande för Centerstudenter.

68. Amanda Borg (1990)
Fram tills nyligen kommunikationschef på SSU med ett CV där hon har uppmärksammat kvinnors rättigheter, internationella frågor och nykterhet. Vi följer Amandas framtid med spänning.

69. Catarina Kärkkäinen (1994)
Catarina lyckas jonglera polkandstudier, skriva ledare för SvD och ratta Fria moderata studentförbundet. Vi spår fler inflytelserika positioner inom en snar framtid.

70. Carl Olehäll (1992)
Ett riktigt framtidsnamn inom KDU som har han om de internationella frågorna. Partiveteran vid ung ålder och vi är övertygade om att Carl har en topposition om några år, om inte redan imorgon!

71. Aleese Rydlund (1991)
Aleese är ett av språkrören för Gröna studenter. Till vardags jobbar hon på fackförbundet Unionen.

72. Jonatan Skagerberg (2000)
Distriktsordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund i Västra Götaland. Om Centerpartiet har en klart lysande stjärna i Lerum är det definitivt Jonatan. En redaktionsfavorit.

73. Fanny Rosberg (1993)
Göteborgare som sitter i styrelsen för Vänsterpartiets ungdomsförbund, Ung Vänster samtidigt som hon studerar till språkkonsult.

74. Gustaf Reinfeldt (1993)
Utöver sina tidigare positioner på Prime och Timbro och sina nuvarande engagemang i Fredrik Reinfeldts bolag och som kommunpolitiker i Solna har han bevisat sitt inflytande genom att få svenska folket att diskutera julkvartalets vara eller icke vara.

75. Aylin Fazelian (1992)
Socialdemokratisk riksdagsledamot från Mölndal som sitter som ordinarie ledamot i utrikesutskottet, med en bakgrund från Greenpeace och studier i Shanghai.

76. Adam Hofmann (1991)
Uppmärksammad PR-man som i Almedalen skapade debatt om Kina. Han vet hur man får igång en debatt. Utrikesfrågor ligger Adam varmt om hjärtat.

77. Love Frisell (1998)
Digital ninja som levererar humor i sociala medier och politik via LUF.

78. Gustav Ericsson (1995)
Redaktionsfavorit som tidigare var ungt oppositionsråd i Hedemora och som nu är ung ledarskribent på Gefle Dagblad, som just nu har en reportageserie om unga lokala politiker. Applåd!

79. Maja Hurtigh (1992)
Hon är en av dem som genom sitt engagemang för unga medieproducenter i organisationen Ung Media öppnar upp medielandskapet för unga. Dessutom är hon en erfaren PR-konsult.

80. Henrik Almén (1996)
Förbundsordförande för Ung Media Sverige och engagerad i den gröna rörelsen, och erfaren scout.

81. Olivia Lindroth Steinwall (2000)
Hon arbetar som förbundsorganisatör på Centerpartiets Ungdomsförbund. Till vardags är det hon som håller ordning på de unga centerpartisterna, när hon inte briljerar på Twitter, såklart.

82. Filip Nyman (1996)
Normkritiker och ordförande för UNF som både är en stabil ledare för den unga nykterhetsrörelsen och, inte minst, en äkta godtemplare.

83. Nora Flygt (2001)
Nora debuterade som författare vid 13-års ålder och har sedan dess startat tidningen Blyertshav och varit ansvarig för SSU Malmös tjejnätverk och vice ordförande för SSU Centrum i Malmö. Hon har varit aktiv i MeToo-rörelsen och föreläst om det.

84. Elias Artur Fjellander (2004)
Wow! Här har vi en ung (och då menar vi ung på riktigt) styrelseledamot i Grön Ungdom Uppsala, Rädda Barnens Ungdomsförbund OCH Ungdom mot Rasism som påverkar och gör skillnad. Vid sidan av det har han ett engagemang i Uppsala Pride och Uppsala Ungdomsråd.

85. Valencia Igiraneza (2003)
Hon är inte äldre än 16 år men det hindrar inte att hon är ordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund i Västernorrland. Det lovar gott för framtiden!

86. Rebecca Nordin Vainio (2000)
Moderat som jobbar i Haninge och verkar i Sollentuna som outtröttligt pratar om arbetslinjen.

87. Bartosz Stroinski (2002)
Han är vice ordförande för landsbygdsrörelsens ungdomsförbund Vi Unga och sitter dessutom i styrelsen för Studieförbundet Vuxenskolan som är en av Sveriges största studieorganisationer.

88. Noria Manouchi (1991)
Driven moderat riksdagsledamot från Malmö som vill bekämpa utanförskapet.

89. Sandra Rönnsved (1992)
Veteran från Ung Media och LSU som ständigt uppmärksammar den unga journalistiken och ungdomar möjlighet att göra sig hörda.

90. Alexandra Wallin (2000)
Moderat gräsrot som vet exakt hur man gör för att få optimal uppmärksamhet i lokalmedia. Vi ser fram emot den dagen Alexandra tar sig an rikspolitik!

91. Josefine Helleday (1998)
En ung socialdemokratisk kommunpolitiker från Eskilstuna. Aktiv såväl i SSU där hon sitter i förbundsstyrelsen, som i moderpartiet där hon bland annat är gruppledare i gymnasienämnden.

92. Per Markus Risman (1995)
Champagnevänster som har en bakgrund inom Enköpingsvänstern och LSU.

93. Evelina Reuterfors (1996)
Digital kommunikation inom centerrörelsen som har en stark ideologisk ryggrad. Enligt partiinterna rykten är hon “helt enkelt bäst!”

94. Amilia Stapelfeldt (1994)
Rak debattör som alltid levererar, oavsett om det handlar om demokratifrågor eller som expert på sociala medier och Youtube. Amilia arbetar som talangscout på Splay och har tidigare arbetat för Isabella Löwengrip.

95. Rebecka Forsberg (1999)
En grön röst från väst. Klimat- och miljöpolitisk talesperson för Grön Ungdom.

96. Elias Benharaoua (1999)
Elias är nyvald ordförande för Unga republikaner med en ambition att bli kungahusets fiende nummer 1. Vid sidan av det har han uppdrag för Socialdemokraterna i (republiken) Jämtland.

97. Caroline von Seth (1999)
Caroline är, bland mycket annat, distriktsordförande för Centerpartiets ungdomsförbund i Stockholm, lokalpolitiker på Lidingö, lärarstudent och redaktionsfavorit.

98. Benjamin Dousa (1992)
Förbundsordförande för Moderaternas ungdomsförbund som började sin politiska karriär med att diskutera trygghetsfrågor i Stockholms utanförskapsområden. Dessutom har han skrivit boken Snöflingorna faller över Husby på Timbro förlag.

99. Irma Flores Bertilsson (2003)
Engagerad feminist och första vice ordförande för viktiga Unga Reumatiker. Listveteran vid ung ålder.

100. Sigrid Bernulf (1996)
Har ett djupt engagemang i elevrörelsen genom Sveriges Elevråd där hon är valberedare. Tidigare har vi bland annat sett henne i Raoul Wallenberg Differencemakers styrelse.

 

2019-års lista har tagit fram genom öppna nomineringar och urvalsprocessen har skett genom en intern jury bestående av redaktionsmedlemmar från Makthavare.se. Eventuella felaktigheter, kärleksbrev och svordomar mailas till chefredaktör Jessica Schedvin.