Makthavare.se och Ung Media lyfter unga skribenter i Almedalen

Makthavare.se fyller 10 år i år och Almedalen fyller 50 år! Under den tid som Makthavare.se funnits har velat lyfta ett ungdomsperspektiv, ett jämställdhetsperspektiv, antirasistiskt perspektiv och ett funkisperspektiv.

Under de senaste åren har organisationen Ung Media med sin plattform UngPress.se varit en framträdande aktör som låter unga människor bevaka Almedalsveckan ur sitt perspektiv.
- Det har hänt mycket på 10 år, men fortfarande finns det grupper som syns för lite under veckan. Framförallt på de unga. Därför är jag glad att Makthavare.se nu kommer samarbeta med Ung Media för att lyfta det perspektivet i Almedalsbevakningen, säger Jessica Schedvin, chefredaktör för Makthavare.se.

- Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra skribenter plats på en så pass etablerad plattform som Makthavare.se. Samtidigt kommer vi självklart att fortsätta driva UngPress.se precis som vanligt, säger Desirée Widell, ordförande för Ung Media och tillägger att man i år även kommer ha en del nyanlända ungdomar i sin Almedalsredaktion som är på plats för att lyfta det perspektivet.

Samarbetet innebär att reportrar från Ung Media kommer att få möjlighet att publicera sina texter på Makthavare.se.
– Det här är framtidens journalistik! Vi måste samarbeta, släppa prestigen och fokusera på att få in så många perspektiv som möjligt i bevakningen. Det är motsatsen till Expressens och Aftonbladets klickjournalistik. Vi väljer att lyfta det som är viktigt, säger Jonas Lundgren, nyhetschef på Makthavare.se.

Presskontakt:
Jessica Schedvin                                  Desirée Widell
Chefredaktör, Makthavare.se            Ordförande, Ung Media
Telefon: 073 389 6153                         Telefon: 073 777 766

Jonas Lundgren
Nyhetschef, Makthavare.se
Telefon: 073 535 7576