Löfven talar i Almedalen – trots kritiken

Idag kom nyheten att Löfven inte skickar Magdalena Andersson som talar i Almedalen i, utan åker själv ner för att tala. Det blir dock endast en snabbvisit.

Förra året valde Socialdemokraterna att inte skicka statsminister Stefan Löfven till Almedalen, utan istället talade finansminister Magdalena Andersson. Idag kom beskedet att det inte blir någon repris på det i år. Stefan Löfven kommer att tala, men partiet drar kraftigt ner på sin Almedalsmedverkan. Enligt uppgifter från partisekreterare Lena Rådström Baastad kommer partiet endast att arrangera sitt ekonomiska seminarium förutom Almedalstalet.

- Ska Almedalsveckan överleva så behöver den gå tillbaka till sina rötter, till en öppen folkrörelse dit man kommer och möter människor. Det har blivit för mycket lobbyistfestande och pengarullning, säger Rådström Baastad.