De bevakar Almedalen

Sedan många år tillbaka är Visby under Almedalsveckan ”the place to be” för journalister. Här minglar journalister med politiker, PR-konsulter och intresserad allmänhet. I år är långt över 400 journalister ackrediterade hos presscenter för att arbeta i Almedalen under politikerveckan.

Många redaktioner har satsat stort på Almedalsveckan i år. Den största satsningen gör Sveriges Television som skickar ett 30-tal representanter, Sveriges Radio som skickar 26 journalister och Nyheter24 som skickar 20 personer.

Som Makthavare.se tidigare uppmärksammat kommer även en del av den så kallade ”alternativmedian” att närvara under veckan och har också fått pressackreditering. I likhet med förra året har Roger Sahlström fått ackreditering med sitt privata företag Tre apor media. Som Makthavare.se tidigare rapporterat kommer hatmedia även att representeras av tidningen Nya Tider som skickar sin skribent Per ”Perra” Winberg. Även Sverigedemokraternas alternativtidning Samtiden finns representerad av tre journalister; Dick Eriksson, Robin Persson och Anna Ernius.

Public Service-bolagen deltar i vanlig ordning med en stark representation. I Sveriges Televisions fall med toppnamnet Pontus Mattsson i spetsen. Andra namn att lägga märket till är bland annat Expressens KG Bergström och naturligtvis Almedalens egen Niklas Svensson. Med eller utan helikopter kommer Svensson i likhet med tidigare år att bevaka Almedalen som en hök, med allt från snyggast-listor till Almedalskrönika i slutet av veckan.

Förutom Makthavare.se som skickar en redaktion med 8 skribenter tycker vi även att ni ska hålla ett extra öga på Ung Media som skickar 9 unga reportrar. Det kommer skrivas spaltmil om Almedalen. Men som ni säkert redan vet är det på Makthavare.se ni kommer få den mest initierade bevakningen av Almedalen som fenomen och här ni kommer kunna läsa det som de andra tidningarna inte skriver om.

Läs mer:
Högerextrem journalist får pressackreditering till Almedalen
Makthavare avslöjar: Detta kommer Niklas Svensson skriva om imorgon
Dömd rasist bland journalisterna i Almedalen