De vill få dig att stanna hela Almedalsveckan

De senaste åren har det blivit allt tydligare att Almedalsveckan har fått allt fler arrangemang. Samtidigt är trenden att stanna färre dagar minst lika tydlig. Vi har pratat med Ida Karlbom, en av hjärnorna bakom Almedalen Weekend, som vill att du vill få oss att stanna i Almedalen under hela veckan.

Berätta om Almedalen Weekend!

- 75 procent av allt innehåll arrangeras måndag-onsdag och sen åker merparten hem. Det har skapat stora hinder för nya människor, organisationer och företag att delta. Det vill vi ändra på. Det finns boenden, plats på restauranger och resor till bra pris i slutet av veckan. För oss och våra partners är det viktigaste att rätt personer är där, inte att alla är där, berättar Ida Karlbom.

Almedalen Weekend är ett heldagsvenemang på Wisby Strand den 7:e juli. Fokus ligger på gig-ekonomi, småföretag, nya framgångsindustrier och en arbetsmarknad i snabb förändring. Initiativtagarna är de tre entreprenörerna Ida Karlbom, Anna Olin Kardell och Fanny Mardirossian.

Vi arrangerar ett framtidsseminarium, Draknästet i Almedalen och en ekonomiskpolitisk debatt mellan Per Bolund (MP) och Elisabeth Svantesson (M). Vi kommer också att ha ett mingel där tunga ”spanare” som Per Schlingmann och Jan Larsson återberättar sånt som skett under veckan och avrundar det hela med Almedalens avslutningsfest Future Friday på Kallis.

Vad hoppas ni uppnå?

Vi vill sänka trösklarna för nya deltagare och branscher att delta under Almedalsveckan. När veckan är som bäst är den en plats för diskussion, reflektion, och nätverkande över branschtillhörighet och politiska åskådningar. Visionen för Almedalen Weekend är att hitta tillbaka till det. Här ligger fokus på innehåll, fördjupning och kvalitet i frågor som rör Sveriges framtid, säger Ida Karlbom.

Är Almedalen Weekend här för att stanna?

Det är ett enormt intresse redan första året så ambitionen är givetvis att bygga vidare på det här konceptet. Almedalen har inte mycket mer kapacitet i början av veckan, så antingen tappar man bra nya människor som skulle kunna vara med där, eller så skapar man en plats för dessa nya frågor, idéer, branscher, företag och organisationer i slutet av veckan. Det är det vi gör nu och det är redan mycket uppskattat, avslutar Ida Karlbom.

Tillsammans med en av sina partners, Feo media, tar Almedalen Weekend också Quizkampen till Almedalen, Almedalskampen. Varje dag släpps ett nytt quiz med tema kopplat till en viktig framtidsfråga där man utmanar en känd profil. Exempelvis kan man möta Anna Ekström i kategorin utbildning, Eva Nordmark i Den svenska modellen, Annie Lööf i entreprenörskap eller Martin Borgs i ”Tech-nikens under”. Håll utkik efter Almedalskampen!

Läs mer:
Almedalen Weekend 

Trackbacks

  1. [...] mäktig i Almedalen som Fadde Darwich är i Stockholms krogsväng. I år försöker hon få oss att stanna i Almedalen. Ett riktigt proffs, med andra [...]