Detta kan Almedalsveckan lära av Politikerveckan Järva

Detta kan Almedalsveckan lära av Politikerveckan Järva

Platsen

Givetvis vill vi inte flytta från vårt älskade Visby, men en av de viktigaste punkterna som vi kan lära av Politikerveckan Järva är att den belyser frågor som berör utanförskapsområden. Detta är en fråga som hamnar i skymundan i Almedalsbruset, och som förtjänar mer uppmärksamhet. Där är Politikerveckan Järva ett föredöme.

Fokus på politiken

Här slipper politikerna trängas med PR-konsulter och rosémingel. Visst dyker näringslivet upp i några paneler, men majoriteten av samtalen förs mellan representanter från partier. Det vill vi se mer av i Almedalen!

Ahmed Abdirahman

Denna stjärna vill vi se mer av! Ska vi inte låta honom organisera Almedalsveckan nästa år?

Stefan Löfvens närvaro

Här valde Löfven att närvara. Det må vara Almedalen som avskräckte, eller Järva som lockade. Vi kan dock tydligt se att han njöt av sammanhanget och verklighetens folk. Arrangörerna i Almedalen kan gott ta en funderare kring hur veckan kan spetsas för att statsministern ska sätta sig på båten till öyn.

Tema

I Järva har partierna varsin dag, liksom i Visby, men här väljer partierna dessutom ett tema för sin dag. Det är ett utmärkt sätt för respektive parti att lyfta frågor som är extra heta just nu. Att våga nischa sig och lägga krut på enskilda punkter förtydligar kommunikationen och ger ett skarpare budskap.

Tack för denna vecka!