Stor guide: Här är Almedalens bästa vin

Almedalen är roséminglandets högtid och när äntligen sommarvärmen har börjat titta sig fram finns det ingenting som passar bättre än ett kyligt glas rosé tillsammans med gott sällskap och en hel del pepp inför årets Almedalsvecka. Idag kan vi presentera årets bästa mingelviner, både inför och under Almedalsveckan!

GodDryck No 2 Nr 1969

En favorit som passar till allt. Det finns inget som smaken av sommarbär och citrus inte går hand i hand med. Wow!

Sparkling Apple & Williams Pear (Nr 1913)

Servera detta tyskproducerade fruktiga vin med smak av äpple, päron och citrus istället för rosé. Du kommer bli glatt överraskad av detta prisvärda vin som gör sig bra tillsammans med snittar från Skandias talmingel.

Leitz Eins Zwei Zero Nr 11901

Äntligen en Riesling att avnjuta i högsommarvärmen i Visby! Den har allt man kan önska sig och den fruktiga smaken avrundas med en touch av örter. Ett självklart val.

Chill Out Nr 1944

Ett prisvärt alternativt som passar mycket bra i Visbysolen under ett mingel.

Perlant Jus de Pommes à Sydre Nr 11900

En omväxlande dryck med söta, syrliga och bittra smaker. Denna franska flaska med smak av rosmarin gör sig gott med en vegetarisk galette på Creperiet.

Periquita Rosé Nr 1931

Detta vin slinker ner lätt som fan och är perfekt för den som älskar jordgubbar och röda vinbär. Det är gott. Till och med fantastiskt!

Ega Nr 1927

Ett sött vin med en kraftig smak av både roiboste och granatäpple. Lättdrycket och prisvärt. Dessutom är vinet fullspäckat med smaskiga antioxidanter och därmed kan du vara lite nyttig. Det behövs inför Almedalsveckan. Och det är ekologiskt!

Golden Ganjal Nr 1904

Till dig som fann den där hängmattan längs med strandpromenaden upptagen. Till dig som inte kom in på Primes mingel. Till dig som bara behöver något gott att dricka. Vi rekommenderar Golden Ganjal, med undertoner av det gyllene guldet från norr.

Briska Nr 1988

830887

Ett fräscht alternativ direkt från Dalarna för den som älskar smaken av färska bär. Detta är en klassiker från Spendrup som inte går att missa!

Richard Juhlin Nr 1983

För dig som föredrar det lite fruktigare alternativet finns denna ungdomliga flaska för endast 89 kronor. När du har tröttnat på rosé kan det vara gott med lite bubbel som omväxling. Det är det nya heta i Almedalen.

Arc-en-Ciel Nr 1932

Franskt mousserande som enligt Systembolaget smakar kex. Efter provsmakning är vi lika tveksamma som när vi läste beskrivningen.

Jacob’s Creek UnVined Rosé Nr 1907

Ett helt okej vin i mittenskiktet. Kombinationen av honung, lime och päron ger en eftersmak som är mer fräsch än sötsliskig.

Chapel Hill Nr 1926

Ett vin som tyvärr kostar lika lite som det smakar. Detta vin faller dessvärre inte vår expertpanel i smaken då den utlovade honungskaramellsmaken inte infann sig. Det finns bättre alternativ.

Bilder: Systembolaget.se