Almedarling: Skandias alkoholfria bar

När vi nu kan sammanfatta årets vecka vill vi utse årets sista Almedarling. Den går till Skandias alkoholfria bar.

Skandia håller fast vid sitt talmingel, men i år har de spetsat till sitt upplägg. Dels finns det en tyst zon för de som vill lyssna på talet, och även om det trots skyltarna som påbjöd tystnad tjattrades en del var det en klar förbättring. Det vi däremot är mest förtjusta över när det kommer till Skandiaminglet anno 2016 är den alkoholfria baren!

Skandia har generellt sett stort fokus på hälsa och sundhet. Utöver Almedalsloppet, en tiondels mara till förmån för Cancerfonden, har man under veckan kunnat göra hälsokontroller i deras trädgård. I linje med detta har deras kvällsmingel numera även en alkoholfri zon med tillhörande alkoholfri bar.

Det här är ingen bar som trycker ut trötta läsk och bubbelvatten till de som av olika skäl inte vill dricka alkohol. Istället serveras drinkar som blandas efter gästens tycke och smak. Bland ingredienserna finns olika juicer, klassiska drinkörter såsom basilika och inte mindre än fyra sorters frukt.

“Vi kände därav att det var naturligt att ta ytterligare ett steg.  Almedalen är ju känt för sina rosémingel och ibland har det känts svårt att få tag på bra alkoholfria alternativ. Då kom idén upp på att inte bara ha ett alkoholfritt alternativ utan satsa på en bar med många goda alternativ på alkoholfria drinkar, öl eller cider. Placeringen av baren gjordes på en nybyggd uteplats med ett fantastiskt läge i trädgården där vi inte har alkoholtillstånd. Därav passade den utmärkt som alkoholfri zon. Från uteplatsen ser man både vattnet och talet och det blev ytterligare en mötesplats i vår trädgård. Baren gör vi i samarbete med Carlsbergs initiativ ”okorkat” vilket vi tycker är ett initiativ som passar väldigt bra in. Baren har varit oerhört uppskattad under veckan och är definitivt någonting vi kommer att fortsätta med”, säger Skandias Malin Pellborn.

De gäster som Makthavare pratade med var oerhört nöjda, både med sina drinkar och med konceptet som helhet. Vi står upp för en sundare norm i Almedalen och därför är Skandias alkoholfria bar en självklar Almedarling!