Därför ska du inte åka hem från Visby idag

Väskorna rullar över Visbys kullerstenar och halva politikersverige går på semester. Men, det är inte okej att lämna Visby redan nu. Vi berättar varför.

1. Alla partier förtjänar uppmärksamhet

Politikerna sliter som djur under Almedalsveckan och det ska de få uppmärksamhet för. De partier som har sina dagar i mitten av veckan är starkt förfördelade av både media och besökare under talet. Det förtjänar alla partier att få.

2. Gotlands tid är nu

Gotland är mer än Almedalsveckan och en bättre tid att se mer av ön finns inte. Åk runt, njut av ön och stöd de småföretagare, restaurangägare och landsbrukare som ser till att du får mat till ditt seminarium.

3. Värdesätt ungdomars engagemang

I och med att Almedalsbesökarna droppar av en efter en efter att deras dag varit blir det bara sympatisörerna som hänger kvar veckan ut. En stor del av dessa sympatisörer är ungdomsförbundarna, som likt politikerna arbetar hårt för vad de tror på. Genom att lämna i förtid stöttar du inte deras fortsatta engagemang. Vi behöver fler unga i politiken – stanna kvar och uppmuntra det!

4. Din hemresa påverkar inte veckans längd

Somliga lämnar ön i förtid i tron att de gör något slags statement om att veckan borde vara kortare. Din hemresa påverkar dock ingen alls. De som vill göra veckan kortare bör istället ägna sig åt riktad opinionsbildning mot arrangörerna.

5. Mer spontanitet!

Många är vi i Almedalen med helt fullspäckade scheman, som knappt hinner äta eller sova för alla möten, seminarier, mingel och jobb. Om du är här hela veckan kommer du garanterat ha mer tid över, och då kunna ägna dig åt spontana träffar med folk du stöter på.