Dömd rasist bland journalisterna i Almedalen

Hur ska vi hantera så kallad ”alternativmedia”? Det är en fråga som många ställt och ställer sig i sammanhang som Almedalen. Det finns såklart olika åsikter om den saken men frågan är inte okontroversiell.

På presscentret i Almedalen har man valt att ackreditera en journalist som på många sätt är omstridd: Roger Sahlström. Sahlström har en bakgrund som skribent på såväl Dispatch International som på Avpixlat. I år har han fått pressackreditering till presscentret i Almedalen. Ett foto av hans presslegitimation har publicerats av den antirasistiska siten Inter Rasist Men. Sahlström är tidigare dömd för misshandel och olaga hot.

Stiftelsen Expo som arbetar med att analysera och sprida kunskap om rasistiska, fascistiska och nazistiska grupper och organisationer har tidigare betecknat såväl Dispatch International som Avpixlat som rasistiska sidor.

En liknande diskussion uppkom när det blev klart att Mats Dagerlind, också han skribent på Avpixlat, blev insläppt som talare på Publicistklubben. Han var debatterade näthat med bland andra Sakine Madon. Hans medverkan fick flera personer att lämna föreningen.

Rättelse: I en tidigare version av denna artikel påstods att Mats Dagerlind bevijades medlemskap i Publicistklubben. Hans ansökan avslogs och vi ber om ursäkt för misstaget.

 

Trackbacks

  1. [...] mer: Dömd rasist bland journalisterna i Almedalen Här är nazisternas planer i [...]