Vilken app vinner minglarnas kärlek?

Årets Almedalsfråga är digitalisering. Två konkreta exempel på det är apparna Grip och Mingla som på kort tid har skapat en snackis i Almedalen. Frågan är: Vilken är bäst?

Båda apparna har tydlig inspiration från den populära dejtingappen Tinder och användarvänligheten är god. Båda apparna fyller en funktion som Almedalen har saknat – ett enkelt medel att nå ut från bekantskapskretsen.

Grip lanserades under våren och det är Narva som har utvecklat den tillsammans med Intros. Målet är att koppla ihop människor utifrån deras intresseområden och den man vill träffa och knyta kontakt med swipear man höger. Under söndagen hade de 477 medlemmar.

Konkurrenten Mingla står Miltton labs bakom med den tidigare slöseriombudmannen Martin Borgs i spetsen. Appen har samma funktion som Grip, men högerswipeande och matchning efter intresse. Mingla har 3000 unika användare och 1,1 miljoner swipes.

Vad är då skillnaden?

Funktionsmässigt är det ingen skillnad och de båda apparna konkurrerar om samma publik, däremot lyckas de olika bra inom tre områden.

Användarvänlighet och stil: Miltton labs kopierar originalet Tinder rakt av, men vad gör väl det när originalet fungerar? More is less och hellre lite färg och form, än att se ut som ett företags tråkiga intranät. Som Grip.

Hållbarhet: Mingla är för Almedalen. Grip är för alla stora möten.  Denna kategori tar Grip hem.

Funktion: Hur väl fungerar då apparna i Almedalen? Undertecknad har fått 200 matchningar i Mingla och tio matchningar i Grip, vilket dock inte värderar hur väl de båda apparna fungerar i Almedalen. Det vi kan konstatera är två appar är för mycket för den kräsna Almedalspubliken. Det återstår att se vem som finns kvar nästa år.

 

Trackbacks

  1. [...] mer: Årets succé: #maktmingla med Makthavare och Miltton Labs Vilken app vinner minglarnas kärlek? Ida Drougge: Årets mingel blev en [...]