Mingeltips inför kvällens mingel

Snart är det mingeltid i Almedalen och det gäller att hitta rätt mingelstrategi. Makthavare.se ger dig våra bästa tips inför kvällen! Här hittar du vår mingellista. Använd tipsen väl.

Var lagom pessimistisk

Det ligger något i talesättet “var pessimist, så blir du aldrig besviken”. Många mingel i Almedalen är fantastiska, men många andra är mindre exalterande. Det spelar ingen roll om det gäller ett återkommande mingel som alltid varit bra; om de ansvariga hos arrangören bytts ut under året som gått finns inga garantier. Förvänta dig därför aldrig att ett mingel kommer vara det bästa som någonsin hänt dig och låt inte din vecka stå och falla med en enda kväll, men med det inte sagt att du ska glida in i entrén med tjurig min.

Respektera arrangörerna

Att hälsa, vara allmänt trevlig och att tacka när man går är självklarheter. Respekt för arrangörerna är dock mer än så. Det brukar till exempel inte vara så uppskattat att försöka mygla in folk som inte står på listan, vilket är fullt förståeligt då arrangören troligtvis redan fyllt upp alla platser på minglet med folk de faktiskt vill ha där. Det är inte heller superskönt att äta upp alla snittar och dricka upp alla drinkar eftersom dessa (surprise!) är tänkta för samtliga gäster.

Le och bry dig inte

Ingen vill mingla med en surkart. Det bästa sättet att attrahera samtalssällskap, om du inte är känd och cool, är att se glad och inbjudande ut. Var inte rädd för att fyra av ett leende mot någon du inte känner, för vad är det värsta som kan hända? Att någon beskriver dig som “den läbbiga typen som smajlade hysteriskt mot alla”? Tro oss, du kan leva med det.

Ställ frågor

“Hej, jag heter X och jag jobbar på det här flashiga företaget, jo, det är rätt mycket nu, vi jobbar på ett stort, überviktigt projekt, men när jag var ung och engagerad i ungdomsförbund, då var det minsann…” Har du hört det här förut? När Egon Egenkär kliver in i ringen och proklamerar varenda detalj i sitt liv händer det lätt att det där intellektuella, nätverkande Almedalssamtalet vi är ute efter dör. Den magiska lösningen? Bjud in dina samtalspartners genom att ställa frågor.

Givakt!

Stå upp. Så enkelt kan det vara. Du gör dig själv tillgänglig genom att inte gömma dig vid en sittplats i ett hörn. Inta minglets centrum och våga röra dig över hela mingelytan!

Var mer än din titel – men inte för mycket

Oavsett Almedalsveckans nätverkande karaktär är du faktiskt mer än din yrkestitel. Presentera dig som någon som förvisso har ett yrke, men dessutom är en kul person. Har du en hobby? Brinner du för någon särskild fråga? Om du vill göra ett beständigt intryck, skriv en personlig hälsning på visitkorten du delar ut. Det finns dock en brasklapp: Bli inte för personlig. Du behöver inte berätta om ditt livs värsta trauman. Behöver du ett riktmärke? Tänk arbetsintervju.

Bli inte full

Dra en drink eller två om du känner för det, men det är mer än okej att istället välja Almedalsdrinken. Alkoholen gör dig inte till en bättre minglare. Våga göra revolt mot roséväldet och ta en Almedalsdrink!

Mingla bort med stil och klass

Alla har någon gång fastnat med någon de inte vill mingla med. Är det okej att lägga benen på ryggen och dra? Nej! Lämna över din samtalspartner till någon annan (Tips: Kör How I met your mother-klassikern “haaave you met…”) och mingla sedan diskret bort. Om det inte funkar, ursäkta dig åtminstone och säg att du måste pudra näsan.

Mingla är silver, uppföljning är guld

Du kanske inte tyckte att minglet du blev inbjuden till och sedan besökte var det bästa som någonsin hänt dig. Tyckte du tvärtom att minglet var veckans höjdpunkt? Oavsett vad är det mer än värt att tacka arrangören för att du fick komma. Och de där visitkorten du fick, hör av dig till de som gav dig dem och tacka för trevligt sällskap. Det tar max en halvtimme och har god potential att ge mycket tillbaka. Glöm aldrig att Almedalen pågår en vecka om året, men kan ge vinster utan bästföredatum.

Ta med en kompis

Det här är Makthavare.se:s standardtips tillika din bästa accessoar på ett mingel i Almedalen. Varje mingel blir fantastiskt om du har en partner in crime. Om du inte hittar någon att småprata med på minglet finns din kompis alltid där. Är du på jakt efter toaletten eller en servett kan din kompis hjälpa dig att finna dessa. En kompis bidrar alltid till stämningen. Hold your friends close and your enemies closer, but above all: hold your friends close.