Busiga Almedalstips: Så avpolitiserar du din vecka

Makthavare.se är de sista att säga att Almedalsveckan inte handlar om politik i första rummet. Vi är dock inte ofrämmande för att man kan tröttna på den formella seriositeten när natten faller, eller för den delen mitt på dagen när man hunnit besöka tio olika seminarium. Om du är trött på att vara så väldigt seriös, vänd dig till den här listan och gör något tokigt. Vi lovar att det kommer förgylla din vecka.

Håll tal på scenen mitt i natten

Är du också lite trött på att politikerna abonnerar scenen jämt och ständigt? Tag plats själv, gärna mitt i natten för att förhöja den mytiska stämningen. Tycker du att katter borde ha rösträtt? Varför blir marshmallows alltid för brända? Varför besöker vi inte månen oftare? Alla dessa frågor, och fler, kan du lyfta när ingen lyssnar. I bästa fall drar du lite publik.

Upplev olämpligheter i Botaniska trädgården

Om det är  något man vet händer i Almedalen oavsett väder, vind eller partisympatier är att Botaniska trädgården är ett vattenhål för romans, såväl långvariga som tillfälliga sådana. Ta en tur genom trädgården runt tolvsnåret om natten och lyssna in mer eller mindre högljudda stånkanden, känn doften av brunst och om du har tur (?), fånga en glimt av en twitterkänd vinterblek bakdel som busar i buskarna.

Stanna uppe hela natten och gå direkt till ett frukostseminarium

Vi har alla gjort det någon gång och bittert betalat priset efteråt. Likväl finns det få lika Almedalsstereotypa ögonblick som när man vandrat genom en ljum sommarnatt från kalas till kalas till hemliga efterfester och plötsligt har solen gått upp och klockan är kvart i åtta. Glid direkt till ett frukostseminarium och känn dig ung igen.

Lämna Visby

Även om det finns gott om saker att göra innanför muren vågar vi hävda att resten har Gotland erbjuder ännu mer. Man ska givetvis inte försaka stadens nöjen, men det hindrar en inte att upptäcka resten av ön. Ta en tripp till Sudersand, gå vilse i Lummelundagrottan, bada långgrunt i Burgsvik och köp upp dig på ruggigt goda kryddor på Krusmyntagården.

Förfölj utklädda maskotar (företrädesvis Expressengetingen)

Ni vet den där känslan av att stå på Donners plats och ha lite tid att slå ihjäl innan nästa seminarium? Tillgodose dagens träningsbehov genom att ta rygg på en av alla utklädda maskotar i Almedalen och se vilka dumheter de hittar på. Fråga gärna om de har kollektivavtal, om inte annat för att se om de kan prata.

Bjud ut Edward Blom på dejt

Han må vara gift men det är aldrig för sent! Bjud ut Edward Blom på en dejt. Om du lyckas kommer du garanterat ha den bästa kvällen i ditt liv. Om du får ett nej har du i alla fall försökt och får med dig en fin anekdot att berätta för barnbarnen. “Har jag berättat om den där gången då jag blev rånobbad av Edward Blom?”

Nakenbad på Snäck eller Norderstrand

Om du tyckte att det var lite mellanmjölkigt att stanna uppe hela natten och gå direkt till frukostseminariet är det här något för dig. När natten faller, ge dig ut på promenad till Snäck eller Norderstrand och bada näck!