Bilförbud i Visby stoppar #minifixar

2013 trädde kampanjen #minifixar från PR-byrån Progress in i Almedalen och i våra hjärtan. För er som lyckats missa den bestod kampanjen i ett antal Minibilar med flinka chaufförer som tillgodosåg allehanda behov och löste oförutsedda problem för Almedalsbesökare med Twitter som kommunikationsplattform. Vi tar tagit reda på vad de gör i år!

Många är vi som fått dagen räddad tack vare #minifixar i form av skjuts till flyget, paraplyer vid plötsliga skyfall, frukost eller varma filtar. 2013 och 2014 gick det knappt att vandra genom Visby utan att en Mini passerade, men förra året förändrades upplägget.

Istället för hjälpsamma tjänster lanserades Mini tours, ett antal upplevelsepaket där konceptet var kul för de som vann en tour i utlottningen, men över en natt gick Mini från allas bästa vän till svårtillgänglig exklusivitetsstämpel.

Mot bakgrund av tidigare år undrar alla givetvis vilken skepnad Mini antar under Almedalsveckan 2016. Makthavare har svaret. I ett meddelande till Makthavare garanterar Minifixar att de kommer att närvara. Eftersom Almedalen och Visby numera är bilfritt under veckan kommer de dock inte köra någon kampanj i stil med #minifixar. Istället fokuseras deras närvaro kring DJ Battle i form av en öppen förfest på Kallis samt utlottning av DJ Battle-biljetter.

Makthavare är glada att Mini kommer vara på plats och att de återgår till sin tidigare profil med fokus på öppenhet. Med hjälp av Minifixar är vi övertygade om att många som slitit sitt hår över att ha missat DJ Battles biljettsläpp trots allt kommer få härja på Kallis natten lång med grymma politiker-DJs. Lyckas man trots allt inte norpa en biljett hoppas vi att alla kommer på förfestminglet och firar att Mini är i Almedalen ytterligare ett år.