Vänsterpartist skriver i en högerextrem tidning

De senaste månaderna har vi sett ett flertal exempel på hur politiker på olika sätt kopplats till rasism eller kvinnodiskriminering. Det har gällt Sveriges dåvarande bostadsminister Mehmet Kaplan, den vänsterpartistiska riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh och den miljöpartistiske lokalpolitiker som vägrade skaka hand med kvinnor.

En av dem som reagerat skarpt mot ett av dessa fall är vänsterpartisten Rashid Mohammed. Han sitter som gruppledare för Vänsterpartiet i stadsdelsnämnden Spånga-Rinkeby-Tensta i Stockholm. Han jobbar också som chef på socialförvaltningen i Södertälje.

Den 29/4 skrev Rashid Mohammed en artikel i vänsterns tidning Flamman. Under rubriken ”Man får inte ‘missa’ att se rasismen” skrev Muhammed om partikollegan Amineh Kakabavehs delning av en rasistisk film i sociala medier.

Den 12:e maj skrev Mohammed på nytt en debattartikel. Denna gång skrev Mohammad tillsammans med Zead Behnan i nättidningen Fria Tider . Just denna nättidning klassas av bland andra den antirasistiska stiftelsen Expo som högerextrem, främlingsfientlig och rasistisk.

När Makthavare.se får tag i Rashid Mohammed hänvisar till att han äter lunch och vill därför inte kommentera sin medverkan i den högerextrema tidningen Fria Tider.