Incest! Nekrofili! Liberaler!

I helgen hade Liberala ungdomsförbundet Storstockholm årsmöte. Ett av de beslut som fattats handlar om att vilja förändra lagstiftning rörande sex emellan syskon och döda kroppar. Stora rubriker har skrivits och distriktet har fått nationell uppmärksamhet. Med all rapportering kan LUF Storstockholms årsmöte nästan betraktas som ett av Sveriges största årsmöten år 2016. Makthavare intervjuade distriktets ordförande Cecilia Johnsson om uppmärksamheten årsmötet har fått.

Hur känns det med all den uppmärksamhet ni fått efter årsmötet?

Vi visste att frågan är kontroversiell, men vi trodde inte att riksmedia skulle bry sig så mycket om vad ett distrikt i en ungdomsorganisation tycker. Det är tråkigt att folk inte verkar läsa mer än rubriker, med tanke på de frågor och meddelanden vi får. Besluten är ideologiska och handlar mer om principen att få göra vad man vill med sin kropp istället för att staten ska bestämma och mindre om sakfrågorna.

Hur många beslut fattades och vad diskuterades mer under årsmötet?

Vi tog cirka 70 beslut under årsmöteshelgen. Vi tycker exempelvis inte att det ska finnas separata badtider för kvinnor och män i kommunalt ägda badhus, vi pratade om grön skatteväxling och om monarkin som inte hör hemma i en demokrati.

Vad har ni för frågor ni driver allra mest?

Migration är ju alltid vår viktigaste fråga, även om vi förstår att det inte fungerar i dag. Vårt årsmötessuttalande handlar om att det är fel på systemet och inte individen. Systemet får inte sätta gränser för individen, vi är för en fri migration. Vi tror att det behövs en mindre välfärdsstat för att klara av migration och integration. Det ska vara lägre löner på första jobbet och mer pragmatik!

Hur stort är LUF Storstockholm?

Vi har någonstans omkring 600 medlemmar. Under årsmötet var runt 60 anmälda med cirka 50 deltagande. Det är förvånande att hela Sveriges media bryr sig, för att så stora är vi inte! Det hade varit roligt om vi hade varit så stora som folk verkar tro och om vi hade lika mycket inflytande som de i kommentarsfälten under alla artiklar tror att vi har.