Alfred Askeljung avgår som ordförande för Centerstudenter

Idag meddelade Centerpartiets studerandeorganisations ordförande sin styrelse att han lämnar sitt uppdrag på stämman i april. Makthavare.se har pratat med honom om hans uppdrag och hur han ser på framtiden.

Varför lämnar du ditt uppdrag?

I veckan har jag meddelat valberedningen och min styrelse att jag inte ställer upp till omval på vår stämma i april. Skälen till det är att jag vill satsa på min relation och att jag har suttit i förbundsstyrelsen för Centerstudenter i fyra år, varav ett som ordförande. Det känns naturligt att lämna över.

Vad är du mest nöjd med under din tid som ordförande?

Jag är överlag väldigt nöjd, speciellt då vårt medlemsantal har fortsatt gå uppåt samtidigt som vi har fortsatt att påverka. Jag är både nöjd och stolt över Centerstudenters arbete.

Mest nöjd är jag över de politiska framgångarna inom högskolepolitiken och att vi har fört upp frågan om ökad kvalitet inom högre utbildning.

Hur har du arbetat för att Centerstudenter ska få inflytande i Centerrörelsen?

Vi har genomgående försökt att presentera relevant sakpolitik och vidga debatten, vilket jag tycker att vi har lyckats med. Jag är även nöjd med att vi har fört upp bostadsmarknaden på agendan och presenterat framtida reformer.

Hur ser framtiden ut?

Jag kommer att ha kvar mina ideella uppdrag på kommunal och regional nivå och så kommer jag satsa på att ställa upp i valet 2018. Jag vill fortsätta arbeta för ett större centerparti och för ett friare Sverige.

Vi önskar Alfred all lycka i fortsättningen.