Jessica Schedvin ny chefredaktör för Makthavare.se

Foto: Josefin Casteryd

Foto: Josefin Casteryd

Efter nästan två år lämnar Joakim Holmertz chefredaktörsposten på Makthavare.se för att ta sig an nya utmaningar i Estland, dit han precis flyttat. Joakim har bidragit starkt till Makthavares utveckling och förnyelse. Under hans redaktörskap har Jessica Schedvin gjort stora insatser som nyhetschef – och det blir därför naturligt att hon tar steget upp och tar över Joakims tidigare roll.

- Det känns väldigt roligt och hedrande att få detta förtroende och fortsätta det fantastiska arbete som Joakim har bidragit till, säger Jessica Schedvin.

Vad blir den första utmaningen för dig som chefredaktör?
- Första steget är att rekrytera en ny nyhetschef och att redan nu börja planera inför nästa Almedalsvecka. Svensk politik har aldrig varit så intensiv och spännande som nu, vilket gör det extra roligt att få ta över rodret för Makthavare!

När Makthavare startade en gång i tiden, som Almedalsbloggen, såg medielandskapet rätt annorlunda ut än i dag. Hur ska ni hänga med i tiden och fortsätta utvecklas?
- Då som nu gäller det att vara aktuell och att agera efter min övertygelse om att politik är det roligaste som finns. Nu har Makthavare en stor möjlighet att fortsätta vara en kaxig aktör som sticker ut. Jag hoppas kunna bidra till att det utvecklas.

Det är spännande politiska tider nu, med en uppriven Decemberöverenskommelse och osäkerhet om hur regeringen framöver ska få igenom budget och politik. Vad betyder det för Makthavares politikbevakning?
- Väldigt mycket! Det finns ett stort intresse för politik och det gör Makthavares arbete både lättare och roligare! Vi har många goda skäl att se fram emot Almedalen 2016.

Hur ser planeringen ut inför Almedalen nästa år?
- Varje år blir Almedalen mer betydelsefull för svensk politik och det ska Makthavare fortsätter bevaka. Vi har redan börjat på den efterlängtade mingellistan.

Några slutord?
- Jag vill rikta ett stort tack till Joakim för hans enorma insats för Makthavare. Jag ser fram emot att fortsätta bidra till att Makthavare blir en aktör att räkna med!

Fakta: Jessica Schedvin studerar till vardags på lärarprogrammet, har tidigare läst journalistik på Poppius journalistskola och ekonomisk historia vid Stockholms universitet. Hon har suttit i Makthavares redaktion sedan 2013 och blev i mars 2014 sajtens nyhetschef. Jessica Schedvin är sedan drygt 10 år medlem i Moderaterna.