Hallå där, Isak Skogstad!

Denna Almedalsvecka börjar närma sig sitt slut, men trots detta finns det flera som inte har gett upp. Isak Skogstad är ordförande för Lärarnas Riksförbunds studerandeförening och är i Almedalen för första gången. Vi har pratat med honom om hur debutveckan har varit.

Hur har din första Almedalsvecka varit?

För att sammanfatta det med ett ord: Intensiv. Det är ju lite som en festival för nördar. Man springer omkring, man går på seminarier, man går på möten, man är med i paneler och det händer grejer hela tiden. Det finns inte en minut då man kan sitta ner och ta det lugnt. Så, intensivt men ack så roligt.

Vad är det roligaste du har gjort?

Det roligaste var debatt-SM om skolan igår. Det var riktigt kul att se unga politiska broilers kämpa över skolan.

Levde veckan upp till dina förväntningar?

Ja, det gjorde den. Det jag kan konstatera är att det är lättare att följa Almedalen hemifrån i TV-soffan än att vara på plats. Det tycker jag är synd, att man inte hänger med i alla utspel och inte ens hinner läsa nyheterna. Man går nog miste om mycket på grund av att man är på plats. Men absolut, det har varit jätteroligt.

Vad är veckans viktigaste syfte?

Jag tror att det är en unik möjlighet att människor från hela landet kan träffas på ett och samma ställe. Rikspolitiken är ju väldigt stockholmscentrerad men hit har alla möjlighet att komma. Jag tror att det är nyttigt att det förflyttas från Stockholm till Gotland och att ön här får uppmärksamhet. Man har ju drivit den här frågan om Ojnareskogen, sådana lokala frågor får ta plats. Man kan helt enkelt samlas utanför Stockholms innerstad, det tycker jag är viktigt.

Vem har hållit det bästa talet hittills?

Utifrån ett skolperspektiv är det definitivt Fridolin. Men vi får väl se. Jag har inte jättehöga förhoppningar om att Anna Kinberg Batra ska slå Fridolin i skolfrågan ikväll.

Vilken fest har varit bäst?

Den hade vi faktiskt igår, då hade vi bjudit in till fest i vår trädgård. Fest och fest, det var nog mer en middag med elevkårer, elevråd och lärarförbundsstudenter som samlades. Det tyckte jag var roligt. Man fick ta det lite lugnt, för det är ju väldigt intensivt när man springer runt ute på fester. Det roligaste är att sitta ner och prata  med folk.

Vad kommer du minnas från den här veckan?

Nu är ju inte veckan slut än, men jag tror jag kommer minnas de möyen jag haft med politiker och skolfolk i allmänhet. Det är det som är det roliga med att vara här, atta man får träffa dem i verkligheten.

Vad klarar man sig inte utan under Almedalsveckan?

En rejäl frukost, vatten och mobilladdare.