Almedalens tre mest innovativa seminarier

Nu är Almedalsveckan nästan över och återigen kan vi konstatera att det krävs innovation för att sticka ut i Almedalsvimlet. Vi har listat tre seminarier som hade det lilla extra.

1. Halv 8 hos Almega

Med ett mycket innovativt grep bjöd Almega in på middag tillsammans med mathistoriken Edward Blom och några utvalda företagare för att diskutera företagskulturen i Sverige. Den inbjudna publiken kunde under en god middag lyssna på en historisk inledning av Blom och därefter samtalade bland annat Svante Axelsson från Naturskyddsföreningen, Christina Wahlström, grundare av Mama Mia och Almegas tillträdande VD Anna Karin Hatt om hur det är att driva företag i dagens Sverige och hur globaliseringen påverkar de svenska företagens inriktning. I publiken sågs bland annat Barbro Westerholm (FP), Brit Stakston (mediestrateg), Carl Schlyter (MP), Jonas Morian (Almega och medgrundare av Makthavare.se) och Sara Skyttedal (KDU).

2. Jernkontoret och Lady Gagas skor

Vad lockar mer än skor? Satsningen #Industintarmatchen storsatsar även i år på innovativa där mode ligger i fokus. Modevisningen med hållbart material från förra året var svårslagen, men detta år presenterade Jernkontoret, svenska stålindustrins branschorganisation, 3D-printade skor skapade av Modedesigner Naim Josefi, vars skor Lady Gaga har använt. Seminariet inleddes med en teknisk presentation om hur stål kan förädlas och slutade med att Elin Frendberg från Swedish Fashion Council visade upp skorna i en modevisning. Mode går hem i Almedalen!

3. Almedalens stora skoldebatt

Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund arrangerade tillsammans en stor skoldebatt under onsdagen. Interaktion via Twebcast fick panelen att anpassa sina frågor efter publikens inrådan. I panelen diskuterade utbildningsminister Gustav Fridolin tillsammans med Lena Hallengren (s), Camilla Waltersson Grönvall (m) och Christer Nylander (fp). De blev efteråt recenserade av Fackförbundsordföranden Bo Jansson (Lärarnas Riksförbund) och Johanna Jaara Åstrand (Lärarförbundet). Allt lett av Cecilia Garme – och med vägledning av publikens svar. En metod i framkant.