Makt- och Stilhoroskop: Ebba Busch Thor

Astrologen, politikern och f.d. yrkesofficeren Tor Tolander avslöjar partiledarnas dolda sidor och Laura Luna sätter stilen, från hemmet till det offentliga rummet. Vad säger partiledarna, vad utstrålar de och vad vill de kommunicera med sin egen stil.

Ebba Busch Thor – Sveriges första Teaparty politiker

Många politiker tror att de har rätt, Ebba vet att hon har det!
Hennes politiska övertygelse grundas på den bergfasta tron att det finns saker som är absolut rätt och annat som är absolut fel och hennes jobb är att presentera det så att andra väljer rätt, vare sig de vill det eller inte.
Hennes benhårda övertygelse gör också att hon till skillnad från de flesta politiker älskar att förlora debatter. Att bli anklagad för att ha fel, vara orealistisk eller missa självklara sammanhang gör henne bara starkare och mer övertygad för under den polerade ytan bor en tvättäkta svavelpredikant.
På en övertygelseskala är hon den sanna politiska martyren i jämförelse med SDs urtvättade offerkoftor.

Styrka: Övertygelse är aldrig fel och att aldrig se ut som en förlorare efter en debatt hur det än gick räcker långt.
Svaghet: Kompromisslöshet. Ebba går bara med på överenskommelser som leder dit hon vill.
Pålitlighetsfaktor: Obefintlig eller hundraprocentig beroende på hur man ser det. Du kan lita på att Ebba bryter vilka löften som helst om hon A) kan skylla det på någon annan och B) en bättre och snabbare väg mot hennes mål uppenbarar sig.
Kortsiktig inflytande på politiken: En frisk fläkt som kommer skaka om och ändra debattklimatet samt få många gubbar att säga korkat sexistiska saker.
Långsiktigt inflytande på politiken: Värdestyrda politiker borde vara bra men en artonhundratalspolitiker i tjugohundratalsförpackning är det inte. Lyckas återföra frågor på agendan vi blev klara med på sjuttiotalet.

Hur vinner man lättast mot Ebba: Låt henne prata! Hamnar hon i överläge och upplever att andra delar hennes övertygelse så blir talarstolen snabbt en predikstol och sen börjar grodorna hoppa. Dock en farlig taktik eftersom hon fram till dess att hänryckningen sätter in är allt för slipad för att falla för det tricket.
Sannolikaste skandal: inspelade interna möten som läcker. I ”trygga” sammanhang är Ebba både elak, vass, kategorisk och ofta rätt nedlåtande.
Guilty pleasure: Gottar sig gärna åt andras dåliga val och ”sedelärande” livsöden.
Stil: ”What you see is what you get” eller inte… Ingen partiledare lägger ner lika mycket omsorg på sitt medvetna utseende och i sin iver att hitta perfektion landar hon gärna i beigea toner som lyfter de blonda och oskyldiga i hennes blick.