DJ-battle ställer in – nya bullerregler under Almedalsveckan

Uppdatering: Några blev upprörda och några lät sig inte luras. Självklart kommer inte Almedalens hetaste event att ställas in på grund av bullerregler!

De senaste åren har DJ Battle varit ett mycket uppskattat inslag i Almedalen. Det DJ:as och dansas för fullt på Kallis en kväll och natt per år. Inslaget har varit populärt och mycket uppskattat den Almedalsbesökare. Trycket efter biljetter har varit enormt och de stora redaktionerna har fått nöja sig med en eller ett fåtal representanter på plats. Men nu är det slut.

På grund av naturen och djurlivet kring Kallis har kommunfullmäktige bestämt att ljudnivån inte får vara högre än 90 decibel.

- Länsstyrelsen har vid upprepade tillfällen bett oss att se över ljudbilden kring Kallis. Det på centralt för oss på Gotland att djur och natur inte störs av människoaktivitet, säger Annika Pettersson på Gotlands kommuns presstjänst.

De nya direktiven har fått arrangörerna av DJ Battle att ställa in arrangemanget. De menar att det inte är möjligt att genomföra arrangemanget i enlighet med de nya bullerregler som kommunfullmäktige på Gotland antagit.

- Vi har haft några fantastiska år med DJ Battle i Almedalen men nu är det tyvärr slut med det. Vi måste veta när vi är slagna och djurvännerna vann igen, säger Mathias Kallio på Dagens Opinion som är huvudarrangören för DJ Battle.

- Vi vill tacka alla som skakat rumpa med oss de här åren, sosse som moderat, avslutar Mathias Kallio.