Makthavares julkalender: lucka 13

2014 har varit ett händelserikt politiskt år. Varje dag i december resumerar Makthavare året med att öppna en ny lucka till någon av supervalårets viktigaste, roligaste, knäppaste eller mest betydelsefulla händelser.

Nu har vi två dagar av Almedalsspecial! Under juni månad präglades svensk politik självfallet av vår älskade Almedalsvecka. Vi sammanställer en del av vårt material under veckan.

Redan innan Almedalsveckan skrev Delvin Arsan en uppskattad förklarande text om Almedalsfenomenet för eventuella internationella läsare När veckan väl började spekulerade Magnus Ljungqvist i att veckan snart är över  till skillnad från Håkan Tribell som spådde över hur framtidens Almedalsveckor kommer se ut. Erik Hamrén och Pia Sundhage blev fotograferade med Sverigedemokratisk Ungdom och det stormade, dock oklart vem som var den skyldiga. Jonas Lundgren träffade Hanif Bali som blev hotad av nazister  och den då nye ärkebiskopen Antje Jackelen utsågs till hetast i Almedalen, främst på grund av kyrkans klockringningar mot främlingsfientlighet.

För att nämna några saker som hände under veckan.