Makthavares julkalender: lucka 8

2014 har varit ett händelserikt politiskt år. Varje dag i december resumerar Makthavare året med en julkalender som lyfter fram de största, roligaste, konstigaste eller kanske rent av smartaste politiska händelserna.

Den 1:a april får man luras. Även i politiken. Idag listar vi de tre bästa politiska aprilskämten.

Tredje plats: Grön Ungdom skapar förvirring genom att i en debattartikel påstå att män är ett demokratiskt problem och att deras rösträtt ska regleras. En referens till deras förslag om förslag om att sänka rösträttsåldern. Det roligaste med detta vara alla som gick på det.

aa4349ecfe715450f0783727c60e66ec

Andra plats: Tidningen ETC skämtade om att en staty av dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt kommer att placeras på Norra Bantorget i Stockholm. Vänsterhumor deluxe.

etc

Första plats: Denna utnämning, som mest innefattar ära, går till Kristdemokraterna i Stockholms landsting som valde att komma med det kreativa förslaget att folk borde gå på vatten. Detta för att göra Stockholm mer framkomligt. I rent kristdemokratisk anda menade de att om “det något parti man ska lita på i de här frågorna är det vårt”. Bättre än detta blir det inte.

kd