Moderat riksdagsledamot: förbjud tiggeri

Rösterna för att förbjuda tiggeri höjs återigen. Under EU-valrörelsen var det Sverigedemokraternas huvudparoll, Kristdemokratiska Ungdomsförbundet har gått ut och begärt samma sak. Nu ansluter sig den moderata riksdagskvinnan Cecilia Magnusson till förbudsförespråkarna.

Det var i en debattartikel i Dagens Nyheter som Magnusson menade att det hon oroas över att tiggeri blir allt vanligare på gatorna runt om i Sverige och att det får svenskarna att må dåligt.

I en kommentar till Aftonbladet kritiserar statsminister Fredrik Reinfeldt Magnussons uttalande och menar att ett förbud mot tiggeri inte skulle fungera i praktiken.
När vi pratar med Moderaternas presstjänst är det uppenbart att Magnussons uttalande inte precis var den present Moderaterna önskat sig i det här skedet av valrörelsen.
Moderaterna har tagit avstånd från Cecilia Magnussons uttalande. Varför då?
- Det går emot vår partilinje helt enkelt. Vi har varit tydliga i den här frågan. Förbud är inte lösningen. Vi måste arbeta på EU-nivå för förbättrad inkludering av romer i vissa länder och ställa skarpare krav, säger Oscar Karlflo på Moderaternas presstjänst.

Moderaterna tar alltså avstånd från uttalandet men några ytterligare åtgärder är inte att vänta om man får tro Oscar Karlflo, pressekreterare för Moderaterna.
- Från centralt håll har vi varit tydliga med att det här inte är vår linje. Det får räcka så, säger Oscar Karlflo.

Makthavare.se har upprepade gånger försökt nå Cecilia Magnusson men utan resultat.