Hallå där, Rebecca Weidmo Uvell!

Vi har träffat den liberala debattören Rebecca Weidmo Uvell för att ställa lite frågor om hennes Almedalsvecka.

Hur har din Almedalsvistelse varit?

Den har varit fantastisk. Mycket jobb och mycket mingel, i en perfekt kombination. Då jag arbetar inom public affairs jag har träffat en massa folk som läser det jag skrivit, kunder och nya bekantskaper. Och som alltid, träffat en massa vänner här. Många frågar ”har du semester eller jobbar du”. Med barnvakt till våra 3-åriga tvillingar är det semester att vara här även om vi båda jobbat hela veckan.

Vilket är det minne som du kommer ta med dig?

En fantastisk person som jag aldrig träffat förut och som första kvällen jag var här bara öste beröm över mig så att jag faktiskt blev lite generad. Stort och generöst, det värmde verkligen. Klimatet är hårt på Twitter och i debatten och det finns mycket hat. Men det finns mycket bra också och det här vägde definitivt upp flera veckors näthat. Ett fint minne.

Vilka frågor tycker du har belysts mindre bra?

Jag har definitivt saknat tydliga besked om vinst i välfärden från Miljöpartiet och Socialdemokraterna – kommer de stänga skolor? Vad händer med val av förskola och äldreomsorg? Jag har också, som vanligt, saknat kritik av såväl Miljöpartiet som Feministiskt initiativ – två partier som alltid verkar glida under den granskande journalistikens radar. Tyvärr.

Ikväll håller Fredrik Reinfeldt tal. Vad vill du säga till honom?

Jag vill be Fredrik Reinfeldt att hålla ett ideologiskt tal om frihet kontra tvång, staten och kollektivet kontra individen, fri företagsamhet, fri rörlighet. Det som faktiskt är hela borgerlighetens fundament.om de tydliga ideologiska skillnaderna som finns mellan de två regeringsalternativen. Och jag hoppas att talet kan inleda ett ideologiskt fokus resten av valrörelsen. Sluta jamsa runt i mitten och hålla en föreläsning i nationalekonomi. Det räcker nu. Vi vill veta vilket samhälle ni vill ha.