Hallå där, Hannes Hervieu!

I helgen har Centerpartiets studentförbund stämma och Makthavare har träffat den nyvalde förbundsordföranden Hannes Hervieu!

Grattis till omval! Hur känns det?

Det känns som att jag måste hitta en fontän och bada lite! Att få fortsatt förtroende att leda vårt förbund är helt fantastiskt.

Vilka är dina visioner för Centerstudenter under nästkommande år?

Att fortsätta att etablera oss som Sveriges friaste studenter och visa på hur ett friare samhälle får fler i arbete, leder till en bättre utbildning och till ökat välstånd. Centerpartiet behöver bli tydligare, roligare och mer relevanta – det kan man inte bli om inte Centerstudenter fortsätter att växa och ta plats.

Du kandiderar själv till riksdagen. Vilka är dina viktigaste frågor inför detta superval?

Att se till att vi får en utbildningspolitik som också leder till relevanta jobb. Idag är det inte självklart att en högre utbildning leder till jobb och det här glömda problemet på Svensk arbetsmarknad vill jag adressera.

Och till sist: hur firar du ikväll?

Man brukar ju säga att bland partierna festar Centerpartister bäst, men bland Centerpartister så festar Centerstudenter bäst. Så det blir fest hela natten och sedan upp tidigt i morgon och fortsätta att vässa politiken för Sveriges bästa studentförbund.

Mer om Centerstudenter kan du läsa här.