Mona Sahlin: ”Jag är arg, men jag mår bra”

Mona Sahlin

Expressen rapporterade idag om att den förre S-ledaren Mona Sahlin inatt blivit förföljd av nynazister från Svenskarnas Parti i Almedalen. De tre männen som trakasserat henne ska ha väst ”landsförrädare” och följt efter henne till hennes hotell. Expressens K-G Bergström som blev vittne till händelsen beskriver skeendet som ”riktigt obehagligt”.

Kan komma nära
Sahlin berättar bland annat för Expressens reporter om att hon inte står under SÄPO-skydd eftersom att hon varken sitter i riksdag, regering eller är en del av kungahuset. Istället måste hon vända sig till polisen när det gäller ärenden som rör hennes säkerhet.

– 99 gånger av 100 så känner jag mig trygg, men allt är relativt. Det gällde även innan jag hade Säpo och medan jag hade Säpo. Man måste anpassa sitt liv efter saker och ting, antingen efter att man har folk omkring sig hela tiden eller att man inte har det. Jag gör inte riktigt allt jag vill göra i dag.

Hyllades av Reinfeldt
Under onsdagen höll statsminister Fredrik Reinfeldt tal i Almedalen. Då hyllade han den före detta partiledaren för att hon så tydligt tagit ställning som antirasist mot Sverigedemokraterna. Mona Sahlin har även detta år tydligt tagit ställning mot olika typer av intolerans. I torsdags deltog hon i en tyst protest mot Svenskarnas Parti när de höll ett öppet möte nere vid Hamnplan i Almedalen.

Stefan hörde av sig
Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven har hört av sig till Sahlin enligt henne själv.

- Ja, Stefan har ringt. Han frågade hur det var. Jag är arg, men jag mår bra.

LÄS MER: Sverigedemokrat hotfull mot Makthavareskribent